Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Σχοινιά και Υμηττό - Πότε θα ισχύσει το μέτρο

Σε περίπτωση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Δασική πυρκαγιά

Στην προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής των εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά - Μαραθώνα, του Εθνικού Δρυμού Σουνίου και Υμηττού, τις ημέρες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορίας 4 και 5), προχωρά άμεσα ο Φορέας Διαχείρισης των παραπάνω περιοχών. 

Η απαγόρευση θα αφορά στην ημέρα πρόβλεψης και θα έχει ισχύ από την 7η πρωϊνή αυτής έως την 7η πρωϊνή της επομένης. 

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η οριοθετημένη περιοχή, όπου θα εφαρμόζεται η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών. 

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης  της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, της Πολιτικής Προστασίας καθώς επίσης και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 

 

Καθ’ όλη την διάρκεια του παραπάνω προληπτικού μέτρου ο Φορέας Διαχείρισης θα είναι σε άμεση επικοινωνία με το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, προκειμένου να γίνεται ανάρτηση στις πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων ενημερωτικού μηνύματος, αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων εντός του πευκοδάσους και της παραλίας του Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα, στις περιπτώσεις αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς βαθμού επικινδυνότητας 4 ή 5. 

Tα παραπάνω μέτρα θα ισχύουν καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (1 Μαϊου - 31 Οκτωβρίου), σε περιπώσεις που αυτό κρίνεται αναγκαίο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top