Το ελληνικό νησί που ψηφίστηκε ως το καλύτερο της Ευρώπης για το 2019!

Δείτε ποιες θέσεις κατέλαβαν η Κρήτη, η Πάρος και η Σαντορίνη

Το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό «Travel and Leisure» τίμησε το νησί της Μήλου, απονέμοντάς του την πρώτη θέση σε διαγωνισμό για τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης.

Αδάμαντας, Μήλος

Το περιοδικό έγραψε για το κυκλαδίτικο νησί: «Η Μήλος είναι γνωστή ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Όμως, οι επισκέπτες εξακολουθούν να βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς […]. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, στους ηφαιστειακούς κρατήρες, περιπλανηθείτε στα μνημεία ή χαλαρώστε στις καλυμμένες με λευκή άμμο παραλίες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά. Ακόμη και ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, που διαθέτει δύο μουσεία και πολλά boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τα πλήθη που κατακλύζουν άλλα ελληνικά νησιά. Και, όπως επεσήμανε ένας λάτρης του νησιού: «παραμένει πολύ προσιτό».

Σαντορίνη

Η Μήλος δεν είναι η μόνη που ξεχωρίζει. Τρία ακόμα ελληνικά νησιά κατάφεραν να μπουν στην δεκάδα. Συγκεκριμένα, η Κρήτη βρέθηκε στη δεύτερη θέση, η Πάρος στην τέταρτη και η Σαντορίνη στην πέμπτη θέση! 

«Τα ελληνικά νησιά είναι από καιρό τα αγαπημένα των αναγνωστών του περιοδικού για τη διακριτική φυσική ομορφιά τους, το εξαίρετο φαγητό και τον αρχαίο πολιτισμό τους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η χώρα με την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στην κατηγορία αυτή» σχολιάζει, σχετικά, η ιστοσελίδα του περιοδικού.

Χανιά, Κρήτη

Έτσι, η τελική δεκάδα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης διαμορφώνεται ώς εξής:

1. Μήλος, Ελλάδα (βαθμολογία: 90.50)

2. Κρήτη, Ελλάδα (90.12)

3. Αζόρες, Πορτογαλία (89.77)

4. Πάρος, Ελλάδα (89.37)

5. Σαντορίνη, Ελλάδα (88.53)

6. Σικελία, Ιταλία (88.12)

7. Χβαρ & Νησιά Δαλματίας, Κροατία (86.46)

8. Μαδέρα, Πορτογαλία (86.15)

9. Σαρδηνία, Ιταλία (85.96)

10. Λίπαρι & Αιολικά Νησιά, Ιταλία (85.71)

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού προέκυψαν μετά από πεντάμηνη έρευνα στους αναγνώστες του περιοδικού, οι οποίοι κλήθηκαν να αξιολογήσουν αεροδρόμια, εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων, πόλεις, εταιρίες κρουαζιέρας, προορισμούς σπα, ξενοδοχεία, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Τα κριτήρια αυτά, για τις κατηγορίες των βραβείων στις οποίες έχει παρουσία η Ελλάδα ως προς τα νησιά είναι: φυσικές ατραξιόν και παραλίες, δραστηριότητες και αξιοθέατα, εστιατόρια και φαγητό, άνθρωποι και φιλοξενία, value.

Πάρος

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη, ενώ το βραβείο για τη Μήλο παρέλαβε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ, Μαρία Κριθαριώτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top