Σεισμός στην Αθήνα: 49 μετασεισμοί μετά τα 5,1 Ρίχτερ

«Ομαλά εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία» λένε οι σεισμολόγοι

Δείτε το βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Μετά τα 5,1 Ρίχτερ που «ταρακούνησαν» την Αθήνα, έχουν σημειωθεί μέχρι τις 6 το πρωί 49 μετασεισμικές δονήσεις από τον ίδιο εστιακό χώρο του χθεσινού σεισμού στην Μαγούλα. 

Η μετασεισμική ακολουθία έχει φθίνουσα πορεία και η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 την Παρασκευή. 

Χρυσοχοΐδης: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός το Σαββατοκύριακο

Λέκκας:  «Με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός»

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη είναι ομαλή. 

Τόνισε ότι «με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός». Όπως είπε ο κ. Λέκκας στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η επιτροπή εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, που συνεδρίασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μάλιστα χωρίς να υπάρξει καμία διαφωνία.

Ο κ. Λέκκας – που διανυκτέρευσε στον ΟΑΣΠ – υπογράμμισε ότι υπάρχει επιφυλακή και πλήρης συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Συνολάκης στο Star: «Η Αθήνα θα αντιμετωπίσει και μεγαλύτερο σεισμό»

Σεισμολόγοι στο Star: Τι λένε για το ρήγμα της Πάρνηθας

Έκτακτη σύσκεψη τουν ΟΑΣΠ: Ομαλή η μετασεισμική ακολουθία 

Η  έκτακτη σύσκεψη στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα και του προέδρου της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Κώστα Μαρκόπουλου.

Στην έκτακτη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Παρασκευή την Αττική. Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν είναι τα εξής: 

1. Έχουμε ομαλή σεισμική ακολουθία
2. Ο σεισμός είχε επίκεντρο το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας, το οποίο δεν είχε ενεργοποιηθεί στον σεισμό του 1999
3. Οι κάτοικοι δεν έχουν λόγο ανησυχίας και θα πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, σε όσες περιπτώσεις κριθεί αυτό απαραίτητο.

ΓΓΠΠ: Τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό

Στους Δήμους οι δηλώσεις για τις ζημιές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ καλούν τους πολίτες που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους να επικοινωνήσουν σήμερα με τους δήμους στους οποίους ανήκουν για να ζητήσουν να σταλούν συνεργεία μηχανικών για έλεγχο.

Πολεοδομία Πειραιά: Ανοικτή το Σαββατοκύριακο για ελέγχους ακινήτων

Ανοικτή θα παραμείνει σήμερα, Σάββατο, και αύριο Κυριακή από τις 8:00 έως τις 14:00 η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά (Θηβών 78, 4ος όροφος),  προκειμένου να δέχεται αιτήματα πολιτών που επιθυμούν τον έλεγχο του ακινήτου τους, μετά τον σεισμό.

Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο  213 2123661 στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά, έτσι ώστε να ενημερώνονται αναλυτικότερα για τη διαδικασία κατάθεσης του αιτήματός τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top