O Δήμαρχος Άνδρου απαντά στον Di Caprio για τα σκουπίδια στη θάλασσα

«Έπεσε χωματερή στον βυθό»

Στον Leonardo Di Caprio απάντησε ο απερχόμενος δήμαρχος Άνδρου για τα σκουπίδια που έχουν καταλήξει στον βυθό παραλίας του νησιού.

Ξέσπασε ο Leonardo DiCaprio για τα σκουπίδια στον βυθό της Άνδρου

Είναι στην Ελλάδα ο Leonardo DiCaprio-Σε ποιο νησί κάνει διακοπές;

Ο Θεοδόσης Σουδούδης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open, εξήγησε πως τα απορρίμματα κατέληξαν εκεί μετά από ατύχημα στη χωματερή, ωστόσο οι Αρχές δεν προνόησαν τότε για τον καθαρισμό το βυθού.

Το λάθος μας είναι που δεν σκέφτηκε κανείς να πέσουν και δύτες, να δουν αν είχε απορρίμματα μέσα στη θάλασσα. Είναι άδικο για το νησί αυτό που θέλουν να του προσάψουν. Καμία σχέση! Η Άνδρος είναι πεντακάθαρη, οι παραλίες είναι πεντακάθαρες, μάλιστα έχουμε σημειώσει και τεράστια αύξηση του τουρισμού την τελευταία τριετία.

Η ανάρτηση του Di Caprio για την Άνδρο που έγινε viral

Όλα ξεκίνησαν όταν ο διάσημος χολιγουντιανός σταρ έκανε μία αναδημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram από το Al Jazeera, το οποίο έδειχνε σε τι κατάσταση είναι ο βυθός της Άνδρου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Regram #RG @ajplus: "It's toxic to us.⁣" ⁣ ⁠ Plastic bags and toilet seats. Hundreds of discarded fishing nets. All of this was stuck to the seabed of Greece’s Andros island.⁣⁠ ⁣⁠ Volunteers collected over 660 lbs of plastic waste. But some say the microplastics leave an invisible imprint on the environment and even ourselves. They can be consumed by fish that then become a part of our diet.⁣⁠ ⁣⁠ #environment #pollution #plasticbags #coralreefs #greece #seabed #fishingnets #microplastics #coral #plastic #ocean #sealife #sea #fish #trash #zerowaste #plasticfree #recycle #reef #underwater #oceanlife #marinelife #rubbish #reef #sea #miroplastic #underwaterphoto #saveouroceans #conservation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις

To repost του Di Caprio στο Instagram για την Άνδρο

Το video που απευθυνόταν στους 33 εκατομμύρια followers του, συνοδευόταν από την εξής λεζάντα:

Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Ολα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε.

Να σημειώσουμε πως ο Leonardo Di Caprio είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα του περιβάλλοντος και συμμετέχει σε πολλές εκστρατείες προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top