Ασπρόπυργος: Το Star στον χώρο όπου θα μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού

H παλιά NATOϊκή βάση βρίσκεται εκτός οικιστικής ζώνης

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού, στην παλιά NATOϊκή βάση, στον Ασπρόπυργο. Το νέο σωφρονιστικό κατάστημα προσφέρεται για αυξημένα μέτρα ασφαλείας, καθώς βρίσκεται εκτός οικιστικής ζώνης.

Μια πινακίδα που αναγράφει "Ήμερος Τόπος", στα όρια του δήμου Ασπροπύργου, επί της Λεωφόρου ΝΑΤΟ, είναι αυτή που  οδηγεί στην έκταση 100 στρεμμάτων, στην οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει να μεταφερθούν οι φυλακές Κορυδαλλού. Στο τέλος του δρόμου, φαίνονται τα ερείπια της πάλαι ποτέ νατοϊκής βάσης.

«Υπάρχουν κάποιοι φορείς, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα είναι καλό, αλλά υπάρχουν κι άλλοι φορείς, οι οποίοι είναι αντίθετοι και αντιδρούν» λέει ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου.

«Αυτή η περιοχή θέλει λίγη αναβάθμιση. Είναι που είναι στο υπόγειο. Αν είναι να τη στείλουμε πιο κάτω, είναι λάθος» λέει πολίτης.

«Κάπου θα πρέπει να πάνε κι αυτοί. Ίσως θα πρέπει να βρεθεί χώρος εκτός οικιστικής περιοχής» λέει κάτοικος.

Μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, σε ένα ύψωμα, δίπλα στο δάσος, το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο δείχνει ιδανικό, για να φιλοξενήσει τους τρόφιμους των φυλακών από τον Κορυδαλλό.

Η πρώην αμερικανική βάση βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την οικιστική ζώνη του Ασπροπύργου προς το βουνό, σε αρκετή απόσταση από τη βιομηχανική περιοχή.

Μόνο μπετά και τούβλα έχουν μείνει από τις εγκαταστάσεις. Πόρτες, κουφώματα, ηλεκτρικά, υδραυλικά και πλακάκια, έχουν λεηλατηθεί. Μόνο το ελικοδρόμιο και το παλιό ραντάρ, δείχνει ότι εδώ υπήρχε κάποτε στρατιωτική δραστηριότητα.

«Έχουμε πάρα πολλά εδώ, Ρομά, οπότε θα δυσκολέψει η κατάσταση»

«Αρκεί να είναι αποκομμένοι από την πόλη».

Στον Κορυδαλλό περιμένουν χρόνια τη μεταφορά των φυλακών

Στον Κορυδαλλό, οι κάτοικοι περιμένουν χρόνια να φύγουν οι φυλακές.
«Να έχεις σχολεία και δίπλα φυλακές είναι πρόβλημα. Θα αξιοποιηθεί κι ο χώρος»
«Πάντα ζούσαμε με το φόβο, μη γίνει κάτι. Επιτακτική ανάγκη να φύγουν οι φυλακές»
«Δεν πρόκειται ποτέ να φύγουν, γιατί υπάρχουν συμφέροντα. Ούτε οι δικηγόροι θα αφήσουν, ούτε τα περίπτερα εδώ που βγάζουν τόσα λεφτά»

Στόχος να σπάσουν τα συμφέροντα των φυλακών

Στόχος της κυβέρνησης όμως είναι να σπάσει τα συμφέροντα των φυλακών, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενα σύστασης εγκληματικών οργανώσεων. Ήδη έχουν ξεκινήσει μεταγωγές κρατουμένων σε άλλες φυλακές.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top