Κάτω από τη βάση… κορυφαίο πανεπιστημιακό τμήμα

Σπουδές αεροδιαστημικής στα Ψαχνά Ευβοίας

Σπουδές αεροδιαστημικής στα Ψαχνά Ευβοίας. Φαντάζει εξωπραγματικό κι όμως στον βωμό της Πανεπιστημοποίησης των ΤΕΙ,  φοιτητές θα προσπαθήσουν να σπουδάσουν την κορυφαία αυτή επιστήμη. Μάλιστα, η βάση του τμήματος είναι κάτω από 10.000 μόρια.

Το τμήμα αεροδιαστημικής και τεχνολογίας έχει βάση εισαγωγής 8.472 μόρια, ο τελευταίος από τους 135 εισακτέους μπήκε δηλαδή με βαθμό 8,5.

Είναι από τα πολλά που η βάση τους έπεσαν στα τάρταρα με τη διαφορά ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή επιστήμη, με απεριόριστες δυνατότητες και προοπτικές. Οι φοιτητές όταν θα φτάσει η ώρα να πάρουν  το πτυχίο τους, θα πρέπει για παράδειγμα να γνωρίζουν: 

Σχεδιασμό δορυφόρων, οργάνων, ανάπτυξη εφαρμογών δορυφορικής τηλεσκόπησης, πλοήγησης και τηλεπικοινωνίων .

Το ερώτημα είναι αν θα έχουν τα κατάλληλα εργαστήρια και τους κατάλληλους καθηγητές  για να φύγουν από τα Ψαχνά της Ευβοίας και να μπουν στον στίβο της έρευνας.

Το τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας αεροσκαφών του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας μέσα από τον σωλήνα των αλλαγών έγινε εν μια νυκτί πανεπιστημιακό  στο Καποδιστριακό και βαφτίστηκε   αεροδιαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας με την ίδια χαμηλή βάση κάτω των 10.000 μορίων.

Το συγκεκριμένο τμήμα δήλωσαν συνολικά 3.730 υποψήφιοι και ήταν στις τρίτες πρώτες προτιμήσεις 180 νέων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top