Φωτιά στο Λαύριο: Δόθηκε εντολή εκκένωσης

Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στην Κεφαλονιά - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε υπαίθριο χώρο επί της λεωφόρου Θορικού στο Λαύριο, με την πυροσβεστική να δίνει εντολή εκκένωσης.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα κι ένα ελικόπτερο. 

Άνοιξε η λεωφόρο Πάρνηθος 

Θετική ήταν και η έκβασητης φωτιά που ξέσπασε το πρωί στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους & Λεωφ. Καραμανλή στις Αχαρνές.

Η φωτιά πέρασε από ένα ξυλουργικό εργοστάσιο, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην τυλιχθεί στις φλόγες ο υποσταθμός της ΔΕΗ που λειτουργεί στην περιοχή.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα οικοπεδικό χώρο με ξερά χόρτα και επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων. Αυτή την ώρα άνοιξε και η Λεωφόρος Πάρνηθας στο ύψος του Μενιδίου που είχε κλείσει λόγω της φωτιάς.

Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες  με επτά οχήματα. 

Λόγω της πυρκαγιάς, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος της οδού Βενιζέλου έως τη λεωφόρο Καραμανλή.

 

Φωτιά στην Κεφαλονιά 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στα Λουρδάτα της Κεφαλονιάς.

Εικόνα από τη φωτιά στα Λουρδάτα - φωτογραφία: Eurokinissi

Στο σημείο έφτασαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 4 πυροσβέστες, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνέδραμαν από αέρος δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο. 

O δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, αν και δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές.

Καλύτερη η εικόνα στο Λουτράκι

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες και στο Λουτράκι, όπου αργά το βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Πίσια. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο τμήμα με 26 πυροσβέστες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Οριοθετημένη είναι επίσης η πυρκαγιά που καίει από την Παρασκευή στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην Ηλεία. 

Στη φωτιά, που καίει δασική έκταση, έχασε τη ζωή του ένας 57χρονος την Παρασκευή, από τις αναθυμιάσεις. Ο άνδρας προσπαθούσε να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top