Στο έλεος της κακοκαιρίας η Βόρεια Ελλάδα: Πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια

Πού θα παρατηρηθούν σήμερα πιο έντονα τα φαινόμενα

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία που «χτύπησε» το βράδυ της Πέμπτης τη βόρεια Ελλάδα. Δρόμοι πλημμύρισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές, σπίτια και καλλιέργειες υπέστησαν σοβαρές ζημιές, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα και την Ήπειρο

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί δρόμοι, ανάμεσά τους και ο Περιφερειακός της πόλης, μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ στο Ωραιόκαστρο το νερό κάλυψε σχεδόν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. 

Πλημμυρισμένοι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη - φωτογραφία: seleo.gr

Στον Εύοσμο αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στην Περιφερειακή Οδό, στην προσπάθειά τους να περάσουν από ένα σημείο που είχε πλημμυρίσει. Ένας οδηγός κατάφερε να βγει μόνος του, ενώ η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να απεγκλωβίσει μια γυναίκα από το όχημά της. 

Τεράστιες οι καταστροφές και στην Ευκαρπία, όπου ένα ζευγάρι με το σκυλί του εγκλωβίστηκε, όταν χείμαρρος έριξε έναν τοίχο του σπιτιού τους. 

Μεγάλες οι καταστροφές σε σπίτια από τη νεροποντή - φωτογραφία: thestival.gr

Η πυροσβεστική επενέβη για να προχωρήσει στην απάντληση υδάτων από πολλά σπίτια στην περιοχή, καθώς ένα ρέμα υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στην Οδό Καραϊσκάκη, κοντά στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης. 

Κάποιοι άλλοι κάτοικοι χρειάστηκε να ανέβουν στις ταράτσες των σπιτιών τους για να σωθούν. Είναι η τρίτη φορά μέσα σε 10 χρόνια που σπίτια και περιουσίες πλημμυρίζουν από την κακοκαιρία στην περιοχή. 

Μεγάλες καταστροφές στα Τρίκαλα

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία στα Τρίκαλα, καθώς η χαλαζόπτωση κατέστρεψε πολλές καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και κηπευτικών. 

Έντονη χαλαζόπτωση στη Φαρκαδόνα Τρικάλων - φωτογραφία: trikalaola.gr

Ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από την Περιφέρεια, καθώς σε πολλές περιοχές το χαλάζι ήταν τόσο πυκνό  που σκέπασε χωράφια και δρόμους. 

Χαλάζι και στην Ήπειρο

Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε και στην Ήπειρο, με τους δρόμους στα ορεινά να θυμίζουν χιονισμένο τοπίο.

Χαλάζι και στα ορεινά της Ηπείρου - φωτογραφία: epiruspost.gr

Στην Κοζάνη οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν πυρκαγιά στην περιοχή Τσοτύλι, η οποία όμως σβήστηκε γρήγορα χάρη και στη βροχή. 

Μαίνεται και σήμερα η κακοκαιρία

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόβλεψη, καταιγίδες και ισχυρές βροχές, αλλά και χαλάζι, αναμένεται να πέσει στις Σποράδες, αλλά και τα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια της χώρας.

Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα παρουσιαστούν στα δυτικά και τα νότια ηπειρωτικά. Μέχρι το Σάββατο το πρωί αναμένεται να κρατήσουν τα ισχυρά φαινόμενα, αλλά μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σταδιακά.

1.500 κεραυνοί στη διάρκεια της καταιγίδας

Σύμφωνα με το meteo, η μεγαλύτερη ποσότητα νερού έπεσε στη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία, ενώ το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικής δραστηριότητας κατέγραψε έναν μεγάλο αριθμό κεραυνών. Συνολικά καταγράφηκαν 1.519 κεραυνοί, από τους οποιους οι περισσότεροι σημειώθηκαν στη στεριά. 

Βροχές και στην Αθήνα

Η κακοκαιρία θα «χτυπήσει» σήμερα και την Αθήνα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα βόρεια και τα δυτικά του νομού αναμένονται βροχές και καταιγίδες, από το πρωί ως και το βράδυ, όταν και πιθανολογούν πως θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία όμως θα μείνει σε υψηλά επίπεδα, καθώς θα κυμανθεί από 20 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται βροχή, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 26 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top