Ηγουμενίτσα: Κάηκαν ολοσχερώς τα φορτηγά - Σοβαρές ζημιές στα εμπορεύματα

Τρία άτομα στο κέντρο υγείας - Βίντεο ντοκουμέντο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο στην Ηγουμενίτσα, το οποίο μετέφερε 538 επιβάτες και 74 άτομα πλήρωμα, καθώς και πολλά οχήματα. Η φωτιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίο, λίγα λεπτά μετά τον απόπλου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
 

 

Στιγμιότυπο από την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στιγμιότυπο από την αποβίβαση επιβατών και οχημάτων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι και εκκενώθηκε άμεσα. Η αποβίβαση των επιβατών ολοκληρώθηκε γρήγορα. Κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν δύο άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο κέντρο υγείας. Πρόκειται, για έναν 80χρονο Έλληνα και έναν Γερμανό ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε επίσης ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων.

Bίντεο του epirustv από την εκκένωση του πλοίου

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη ακόμα αιτία σε δύο φορτηγά στο τέταρτο γκαράζ, που βρίσκεται κοντά στην πλώρη του πλοίου. Από την πυρκαγιά υπήρξαν υλικές ζημιές σε φορτηγά και εμπορεύματα.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστική και του Λιμενικού Σώματος.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος. Κινητοποιήθηκαν 46 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και το πυροσβεστικό πλοιάριο «Αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος».

 

Εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου

 

 

 

 

Το πλοίο είχε αποπλεύσει χθες από το λιμάνι της Πάτρας για Ηγουμενίτσα και είχε προορισμό τη Βενετία. Την υπόθεση ερευνά το λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας. 


 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top