Δίκη φαρμακοποιού: «Δε δέχομαι συγνώμη από τον φονιά του άντρα μου»

Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος που εξέτασε τον καθ'ομολογίαν δράστη

Δείτε στο βίντεο τι είπε η σύζυγος του φαρμακοποιού, Ξένια Φλώρου 

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού, Βασίλη Φλώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του έξω από το σπίτι του στο Νέο Ψυχικό, τον Σεπτέμβριο του 2018, από τα χέρια ενός φίλου του. 

Δίκη φαρμακοποιού: Ένταση και δάκρυα – Λιποθύμησε δύο φορές η κόρη του

Σύζυγος φαρμακοποιού στο Star: «Να τιμωρηθεί με την εσχάτη των ποινών»

Δολοφονία φαρμακοποιού: «Είδα τον πατέρα μου μέσα στα αίματα»

Σύζυγος φαρμακοποιού:«Σκέφτηκες τα παιδιά μου όταν σκότωσες τον άντρα μου;»

Η κατάθεση του ψυχιάτρου

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώτος ψυχίατρος που τον εξέτασε, ο κατηγορούμενος δεν έπασχε από κατάθλιψη, αλλά από οριακή διαταραχή προσωπικότητας και χρόνια ψυχοπάθεια. Ο ψυχίατρος διαπίστωσε ότι «δημιουργούσε ένα μηχανισμό προβολής πέρα από τα όρια της εκλογίκευσης» και πως «Θεωρούσε τον εαυτό του μια ζωή αδικημένο, γι’ αυτό και μετά το έγκλημα δεν ένιωθε ενοχές για την πράξη του αλλά μόνο για την οικογένειά του».

Ο ίδιος κατέληξε ότι «η γνώμη μου είναι ότι έχει μερικό καταλογισμό της πράξης του. Η ψυχοπαθολογία του δεν του επέτρεπε να κάνει πίσω. Αν είχε ενοχές, δε θα έκανε μετά αυτές τις συμφεροντολογικές πράξεις συγκάλυψης του εγκλήματος».

Σε ερώτηση του συνηγόρου του κατηγορούμενου προς τον ψυχίατρο, ο γιατρός απάντησε ότι ο καθομολογίαν δράστης είχε επίγνωση της πράξης του, ότι δεν είναι τρελός και ότι εκτιμά ότι η πράξη του ήταν δικαιολογημένη, γιατί θεωρούσε ότι το θύμα του είχε κάνει κακό, τον είχε βλάψει.

Σε μια έντονη αντιπαράθεση με τον δικηγόρο της οικογένειας του φαρμακοποιού ο ψυχίατρος είπε ότι βάσει της πάθησης του θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να δράσει ως επαγγελματίας εκτελεστής. 

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος ήταν οικογενειακός φίλος για 25 ολόκληρα χρόνια. Ήταν όμως και ο ίδιος άνθρωπος, που για μια οικονομική αντιδικία με το θύμα, δε δίστασε να τραβήξει τη σκανδάλη και να πυροβολήσει πέντε φορές.

«Δε δέχομαι συγνώμη από τον φονιά του άντρα και πατέρα των παιδιών μου»

«Η σημερινή μέρα επιβεβαίωσε τη σκευωρία που είχαμε φανταστεί όλο αυτό το διάστημα. Έφασκε κι αντίφασκε ο κρατικός πραγματογνώμων. Δε θέλω να πω κάτι άλλο, περιμένω εναγωνίως την 29η Οκτωβρίου να τελειώνει το μαρτύριο μας» είπε η χήρα του φαρμακοποιού, Ξένια Φλώρου και κατέληξε:

«Δε δέχομαι συγνώμη από τον φονιά του άντρα και πατέρα των παιδιών μου».

Δείτε στο βίντεο τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του φαρμακοποιού, Δημήτρης Ρήγας

Ο δικηγόρος της οικογένειας του φαρμακοποιού, Δημήτρης Ρήγας, κατά τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι «το γεγονός ότι δεν έχει ζητήσει μια ουσιαστική συγνώμη από την οικογένεια του θύματος δεν αποτελεί δείγμα ψυχικής διαταραχής (όπως υποστήριξε ο πραγματογνώμων) αλλά απτή απόδειξη του πραγματικού του χαρακτήρα (δράστη)».

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top