Επεισοδιακή νύχτα στα Βρασνά: Κάτοικοι έδιωξαν τους πρόσφυγες

Απέκλεισαν κομβικά σημεία για να εμποδίσουν τα τουριστικά λεωφορεία

Δείτε το video από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα»

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, όπου κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο την εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Σύμφωνα με το thestival, περίπου 150 άτομα απέκλεισαν κομβικά σημεία των Βρασνών από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ώστε να μπλοκάρουν τα τουριστικά λεωφορεία που θα μετέφεραν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ καταστρώθηκε σχέδιο για να παρακαμφθούν τα μπλόκα των κατοίκων και να φτάσουν με ασφάλεια οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στα ξενοδοχεία που θα τους φιλοξενούσαν. 

Μεταναστευτικό: Μεταφέρονται 856 πρόσφυγες στην ενδοχώρα - Συνεχίζεται η αποσυμφόρηση της Σάμου και της Λέσβου

Σάμος και Λέσβος «βράζουν» - Ασφυκτιούν από πρόσφυγες και μετανάστες

Πέρασαν από χωματόδρομους για να αποφύγουν τα μπλόκα

Κάθε φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία, έβρισκαν μπροστά τους ομάδες κατοίκων. Στο τέλος κατάφεραν να περάσουν στα Βρασνά μέσα από χωματόδρομους. Οι κάτοικοι προέβαλαν αντίσταση όμως η παρουσία των αστυνομικών των ΜΑΤ λειτούργησε αποτρεπτικά.

Οι ξενοδόχοι φοβήθηκαν μετά το «όχι» των κατοίκων

Τελικά στις 03:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τα 150 άτομα.

Ωστόσο το thestival αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων, υπό τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, αρνήθηκαν να δεχτούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. 

Μετά την παραπάνω εξέλιξη οι συναρμόδιοι φορείς αποφάσισαν ότι 200 αιτούντες άσυλο να μεταφερθούν στην Χαλκίδα. Το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησης των μεταναστών και των προσφύγων οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι των Βρασνών ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top