Αποκλειστικό STAR - Σε δομή φιλοξενίας προσφύγων μετατρέπεται το «Καποτά»

Έχουν παραγγελθεί 800 κοντέινερ - Αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία

800 κοντέινερ στα οποία θα μένουν πρόσφυγες ετοιμάζεται να εγκαταστήσει η κυβέρνηση, σε διάφορες δομές της χώρας. Κάποια από αυτά αναμένεται να τοποθετηθούν στο Στρατόπεδο «Καποτά», με τον δήμαρχο Αχαρνών να είναι εξοργισμένος.

«Ο δήμος μας δεν μπορεί να αποτελέσει την πίσω αυλή της Αθήνας. Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε πίσω αυτή τη φορά. Θα μπούμε μπροστά» δηλώνει στην κάμερα του STAR ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Τα σχέδια για φιλοξενία 220 προσφύγων στο Μενίδι 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Ευσταθίου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, στην υπηρεσιακή αλληλογραφία, η παραγγελία έχει ήδη γίνει από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στις 14 Οκτωβρίου για προμήθεια 800 οικίσκων, προκειμένου να φιλοξενηθούν πρόσφυγες που θα έρθουν το επόμενο διάστημα από τα νησιά του Αιγαίου. Οι 220 προορίζονται για το στρατόπεδο «Καποτά» στο Μενίδι. 

Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού με νέο φράχτη στις Καστανιές Έβρου

Επιτακτική η ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών

Η ανάγκη να αδειάσει η Μόρια και τα άλλα νησιά του Αιγαίου που έχουν φρακάρει είναι επιτακτική. Η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει πάνω από 10 χιλιάδες πρόσφυγες μέχρι τις αρχές του 2020 και να τους κατανήμει αναλογικά σε όλη την ενδοχώρα.

Ακριβώς δίπλα από το στρατόπεδο «Καποτά», βρίσκονται τα λυόμενα που διαμένουν σήμερα Πόντιοι από τη Ρωσία κι άλλοι αλλοδαποί, ενώ σε κοντινή απόσταση είναι τα άβατα των Ρομά στην Αυλίζα και την Αγία Σωτήρα. 

«Ο δήμος Αχαρνών υποφέρει από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που ζουν στους καταυλισμούς. Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλη υποβάθμιση… Εμείς προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο» δηλώνει ο δήμαρχος.

Πάντως πέρα από τη φιλοξενία στο στρατόπεδο «Καποτά», προβλέπεται και η φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία των Αχαρνών.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top