Κεφαλονιά - Καλλιθέα: Άλλες τρεις επιθέσεις μεταξύ ανηλίκων σε σχολεία

15χρονος ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο -  «Με χάραξε στο πρόσωπο»

Στο νοσοκομείο κατέληξε το μεσημέρι της Τρίτης 15χρονος μαθητής που ξυλοκοπήθηκε άγρια από μαθητή άλλου σχολείου στο προαύλιο Γυμνασίου στην Κεφαλονιά.  

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Γυμνασίου Κεραμειών, Μαγδαληνή Αργεντάκη, «στην είσοδο του προαύλιου χώρου του σχολείου μου, κάποιος εξωσχολικός γρονθοχτύπησε έναν μαθήτη μας, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο την ώρα του σχολάσματος».

Μετά από μήνυση του πατέρα του 15χρονου, o «νταής» - μαθητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στα δικαστήρια. Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιας-Ιθάκης, Δημήτρης Μαρκάτος, το περιστατικό αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθώς δεν είχε σημειωθεί κάποιο άλλο παρόμοιας έντασης. 

Καταγγελία: «Με χάραξε στο πρόσωπο»

Σοκ προκαλεί η καταγγελία στον ALPHA ότι 14χρονος σε σχολείο της Καλλιθέας χάραξε συμμαθητή του στο πρόσωπο με τα κλειδιά του.

«Άρχισε να με χτυπάει με τα κλειδιά, τον χτύπησα πίσω και αυτός με πλάκωσε. Με χαράκωσε με άλλα λόγια» δήλωσε ο μαθητής. 

Κλιμάκωση βίας - Από το bullying στα... μαχαιρώματα!

Στην Γκράβα, ένα από τα πιο «σκληρά» σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες από μαθητές αλλά και καθηγητές για φαινόμενα βίας. 

«Βγήκαν μαχαίρια και έλεγαν αν κουνηθείτε θα σας μαχαιρώσουμε!», δήλωσε μαθητής του ΕΠΑΛ Γκράβας. «Το χειρότερο που έχω δει ήταν μαχαιρώματα έξω από το σχολείο για μια κοπέλα» συνεχίζει.

Τις περισσότερες φορές, οι άγριες συμπλοκές μεταξύ μαθητών γίνονται για ασήμαντες αφορμές, όπως για ένα βλέμμα.

Συμμορίες ανηλίκων τρομοκρατούν μαθητές

Υπάρχουν και περιπτώσεις που τις διαφορές μεταξύ των μαθητών αναλαμβάνουν να λύσουν, με αμοιβή φυσικά, οι συμμορίες ανηλίκων.

«Δίνεις 50 ευρώ και έρχεται και "καθαρίζει" με όποιον έχεις πρόβλημα» δήλωσε μαθητής του ΕΠΑΛ Γκράβας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top