«Τη μητέρα μου την έχω σκοτώσει» - Ισόβια στον μητροκτόνο της Ρόδου

Αναβίωσε το άγριο έγκλημα του 2012

Δικαστήριο

Στο Εφετείο Δωδεκανήσου στη Ρόδο αναβίωσε χθες το άγριο έγκλημα  που έγινε το καλοκαίρι του 2012 στο Γενάδι.

Η άτυχη γυναίκα είχε χτυπηθεί με 14 μαχαιριές μέσα στο σπίτι της.

Ο πρώτος που την εντόπισε ήταν ο γαμπρός της. Κανείς δεν φανταζόταν τη συνέχεια. Ο ίδιος της ο γιος ήταν εκείνος που τη σκότωσε, με συνεργό του τη φίλη του από τη Ρωσία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος γιος ανέφερε: «Την ημέρα εκείνη κατέστρεψα τη ζωή της μητέρας μου και όλης της οικογένειας, αλλά δεν ήμουν εγώ! Από 15 ετών, όταν ήμουν, η μητέρα μου προσπαθούσε να με βοηθήσει να ξεφύγω από τα ναρκωτικά . Πίστευε ότι ήταν κάτι σύντομο και θα περάσει. Όμως δεν έγινε έτσι. Τα ναρκωτικά μου κατέστρεψαν την προσωπικότητα, το μυαλό»!

Ο 30χρονος αναφέρθηκε και στην ημέρα που έγινε το φονικό. Είπε ότι πήρε την κοπέλα του και με μηχανή που δανείστηκε από φίλο του, στον οποίο είπε ψέματα προκειμένου να του επιτρέψει την οδηγήσει, πήγαν στο Γεννάδι.

Εκεί η μητέρα του ήταν στον κήπο και πότιζε. Ο 30χρονος της είπε ότι ήθελε να πιει καφέ και όλοι μαζί μπήκαν μέσα στο σπίτι. Εκεί, στην κουζίνα καθώς η άτυχη γυναίκα ήταν γυρισμένη, ο γιος της πήρε ένα μαχαίρι από το πρώτο συρτάρι – όπως ο ίδιος περιέγραψε στο δικαστήριο.

«Διαπληκτιστήκαμε με τη μητέρα μου γιατί κατάλαβε ότι είχα πάλι “μπλεχτεί” με τα ναρκωτικά. Εκεί εκνευρίστηκα πολύ. Με προκάλεσε με τα λόγια της, έβρισε και την κοπέλα μου γιατί τη θεώρησε υπεύθυνη για την κατάσταση μου και εμένα».

Τότε ο 30χρονος πήρε – όπως είπε – το μαχαίρι  και χτύπησε αλλεπάλληλες φορές το σώμα της μητέρας του!

«Όταν έπιασα το μαχαίρι, μπροστά μου δεν ήταν η μητέρα μου. Δεν θυμάμαι τίποτα παρά μόνο η κίνηση που έκανα με το χέρι μου. Δεν θυμάμαι πρόσωπο. Δεν κατάλαβα ούτε όταν μαχαιρώθηκα και εγώ στο πόδι μου. Το μόνο που θυμάμαι είναι δυο κουβέντες που μου είπε: “Είμαι η μάνα σου, σταμάτα παιδί μου”, αυτό το θυμάμαι», είπε.

Το Εφετείο δεν αλλαξε την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Καταδικάστηκε και πάλι σε ισόβια.

Ο συνήγορός του Νικήτας Μπόλκας δήλωσε στο star.gr: «Ο εντολέας μου ήταν από την ηλικία των 14 ετών πολυτοξικομανης με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία! Έπασχε από αυτοκαταστροφική συνδρομή και Χρόνια αγχώδη κατάθλιψη! Ζητήσαμε από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία σε ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής και να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της ελαττωμένης ικανότητας προς καταλογισμό! Παρ’ όλα αυτά το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς μας και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη! Όσον αφορά τη συγκατηγορουμενη, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή των 13 ετών για συνέργια!».

«Ο εντολέας μου ήταν από την ηλικία των 14 ετών πολυτοξικομανης με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική του υγεία!» δήλωσε στο star.gr ο εντολέας του μητροκτόνου, Νικήτας Μπόλκας

Της Τασούλας Παπανικολάου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top