Πίσω από κλειστές κουρτίνες η δράση ορισμένων ΜΚΟ

Σάμος: Άνθρωποι και ποντίκια έξω από το hot spot

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Κάτοικοι και μετανάστες δοκιμάζονται καθημερινά στη Σάμο. Τo hot spot της περιοχής είναι γεμάτο από ποντίκια, καθιστώντας άθλιες τις συνθήκες διαβίωσης, ενώ οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο ακριτικό νησί αδιαφορούν.

Πίσω από κλειστές κουρτίνες η δράση ορισμένων ΜΚΟ στη Σάμο

Σύμφωνα με πρώην μέλος του δημοτικού συμβουλίου, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο, δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται και χρηματοδοτούνται οι ΜΚΟ γύρω από το νησί, ενώ παράλληλα αδυνατούν να διαχειριστούν με σωστό τρόπο τους πληθυσμούς μεταναστών.

Έντονες είναι οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής για την ύπαρξη των ΜΚΟ. ‘Όπως υποστηρίζουν, είναι υπαίτιες για την πρόκληση επεισοδίων.

Μεταναστευτικό: Μεταφέρονται 856 πρόσφυγες στην ενδοχώρα

Σάμος: Συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό – Φεύγουν 700 από το νησί σήμερα


Άνθρωποι και ποντίκια έξω από το hot spot της Σάμου

Σε ρεματιές δίπλα στα σκουπίδια, μαζί με τα ποντίκια ζουν οι μετανάστες στο hot spot της Σάμου. Στεγάζονται μαζί με τα παιδιά τους σε χαρτόκουτα, μέσα στα έντομα και τη δυσωδία.

Έκοψαν κολώνες της ΔΕΗ σε δομές προσφύγων 

Κομμένη και πεσμένη στο έδαφος βρέθηκε κολώνα της ΔΕΗ  που εξυπηρετεί αποκλειστικά τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Βέροια. Χάρη στη λειτουργία του αυτόματου συστήματος διακοπής ηλεκτροδότησης, απετράπησαν τα χειρότερα λίγα μέτρα από τον χώρο, όπου διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top