Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας «Βικτώρια»

Καταστροφές σε Κεφαλονιά, Κρήτη και νησιά Αιγαίου - Χιόνια στον Όλυμπο

Μετά τα νησιά του Ιονίου, η «Βικτώρια» σφυροκόπησε αλύπητα και την Κρήτη, αφήνοντας πίσω της κατεστραμμένους δρόμους, κατολισθήσεις, ακόμα και αποκομμένους κατοίκους. Τις πληγές τους από το χτύπημα της κακοκαιρίας μετρούν και οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς, που για μία ακόμη φορά έγιναν θεατές στο ίδιο έργο.

Κεφαλονιά: Θαμμένο στις πέτρες ένα ολόκληρο χωριό

Στο Νύφι της Κεφαλονιάς η επόμενη μέρα είναι αποκαρδιωτική. Οι κάτοικοι κοιτούν με απόγνωση και αγανάκτηση τα σπίτια τους, που έχουν θαφτεί κάτω από τις πέτρες και τα λασπόνερα. Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί κάνουν ό,τι μπορούν για να απεγκλωβιστούν από το βουνό που τους πλάκωσε για τρίτη φορά.

Καιρός: Η «Βικτώρια» έπληξε και τη Ρόδο–Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα

Κρήτη: Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η «Βικτώρια»

Το σαρωτικό πέρασμα της «Βικτώρια» στην Κρήτη, άφησε το νομό Χανίων βαριά πληγωμένο. Τα ύψη βροχής έφτασαν το ρεκόρ των 90 χιλιοστών. Ο βόρειος οδικός άξονας του νησιού έχει υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές, λόγω κατολισθήσεων, ενώ στο Ηράκλειο, το φράγμα της περιοχής υπερχείλισε, τα χωράφια μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ οι αγροτικοί δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι. 

Η κακοκαιρία χτύπησε αλύπητα και τα νησιά του Αιγαίου

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η κακοκαιρία πέρασε στο Αιγαίο. Τα 70 χιλιοστά βροχής που καταγράφηκαν στη Ρόδο προκάλεσαν αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στις Κυκλάδες, με τα νερά να φτάνουν στον Πύργο της Τήνου τα 20 χιλιοστά .

Στα...λευκά οι Οθωνοί και ο Όλυμπος

Στο πέρασμά της η «Βικτώρια» άφησε ένα σπάνιο θέαμα στους Οθωνούς. Καθώς τα μανιασμένα κύματα «έσκασαν» στην παραλία του νησιού , αφροί της θάλασσας δημιούργησαν την αίσθηση χιονισμένου τοπίου, ενώ στον Όλυμπο έπεσαν οι πρώτες νιφάδες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top