Κως: Τι ισχυρίζεται ο Τζιχαντιστής που προσποιήθηκε τον πρόσφυγα

«Δεν μπορούσα να μιλήσω. Σκέφτομαι μόνο το παιδί μου»

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του τζιχαντιστή, που συνελήφθη στην Κω, τον Ιούνιο. 

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκαλύπτει τι ισχυρίστηκε ο νεαρός Σύρος στους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής, για τη συμμετοχή του σε φρικαλεότητες του ισλαμικού κράτους.  

Τι συνέβη τον Ιούνιο

Το περασμένο Ιούνιο, ένας 26χρονος τζιχαντιστής, ντυμένος με το...μανδύα του πρόσφυγα πολέμου, κατάφερε να φτάσει, μαζί με τον ανήλικο γιο του, στην Κω. Μόνο που, όταν κατέθεσε το διαβατήριο του- έγκυρο, αλλά με παραποιημένα στοιχεία- για χορήγηση ασύλου, η φωτογραφία του χτύπησε... συναγερμό στην πλατφόρμα πληροφοριών της Europol.

«Νεκρή ζώνη» - Καστανιές: Ο τζιχαντιστής ζήτησε να απελαθεί στην Ελλάδα

Ντοκουμέντο Star: Τζιχαντιστής πόζαρε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Εμφανίστηκε να πρωταγωνιστεί σε βίντεο με θηριωδίες των μαχητών του ISIS.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του κατηγορουμένου, δεν ήξερε ότι βιντεοσκοπείται κι ότι επρόκειτο να γίνει μοντάζ με αυτό τον τρόπο, ενώ, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, η συμμετοχή του έγκειται μόνο στην ανακοίνωση μίας ποινής ακρωτηριασμού χειρός.

«Δεν μπορούσα να μιλήσω. Σκέφτομαι μόνο το παιδί μου...»

«Πριν από τον ακρωτηριασμό είδα τη βιαιότητα της οργάνωσης, εγώ όμως φοβόμουν για τη ζωή μου και περίμενα την κατάλληλη ευκαιρία για να φύγω. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Σκέφτομαι μόνο το παιδί μου...», δήλωσε ο 26χρονος.

Το βίντεο της φρίκης

Στο βίντεο, διάρκειας 11 λεπτών, υπάρχουν εικόνες με τη σημαία του ισλαμικού κράτους, εκρήξεις, βασανιστήρια, μαστίγωμα, μαζικές δολοφονίες, ακρωτηριασμό και λιθοβολισμούς. Ο 26χρονος, σε ρόλο ιμάμη, εμφανίζεται να λέει ότι το «το Ισλαμικό Κράτος πήρε εντολή από το Θεό και τον Μοχάμεντ να πολεμήσει τους άπιστους» .

Στην Αθήνα Τζιχαντιστής: Το ανατριχιαστικό μήνυμα που προτρέπει σε βία

Η ένταξη στη διοργάνωση και οι δηλώσεις του

Ο 26χρονος Σύρος, αποφάσισε να ενταχθεί στην οργάνωση πριν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική, γιατί η αρχή του ήταν να βοηθήσει ως εθελοντής στην εκμάθηση της θρησκείας στους πιστούς. 

«Από τον Αύγουστο του 2017 δραπέτευσα από την οργάνωση και δούλευα στην Τουρκία. Δεν συμφωνήσαμε με τη γυναίκα μου να φύγουμε και οι δύο στην Ευρώπη, εγώ όμως φοβόμουν για τη ζωή μου, αν με αναγνώριζαν από την οργάνωση.»

H Toυρκία ξεκίνησε τις απελάσεις ξένων Τζιχαντιστών

Ο 26χρονος Σύρος κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top