Το σχέδιο «ενδοχώρα»: Η κυβέρνηση επιμένει στην αποσυμφόρηση των νησιών

Αντιδράσεις από τους περιφερειάρχες

Κλειστές δομές σε αραιοκατοικημένα νησιά του Αιγαίου σκέφτεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση, για να εγκαταστήσει μετανάστες, μέχρι να επιστρέψουν στην Τουρκία, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίο ειδήσεων του Star και του δημοσιογράφου, Λάμπρου Δεμερτζή.

Λάδι στη φωτιά το περιστατικό μαχαιρώματος στην Κομοτηνή

Το μαχαίρωμα αστυνομικού από μετανάστη στην Κομοτηνή, έριξε λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων που έχει ανάψει σε πολλές πόλεις. 

Κομοτηνή: Μετανάστης μαχαίρωσε αστυνομικό

Μεταναστευτικό: Αυτά είναι τα κέντρα που προορίζονται για κλειστές δομές

Tα χτυπήματα από μαχαίρι στο κεφάλι, τον ώμο και το χέρι, που δέχθηκε ο Σάββας Παναγιωτίδης, ο οποίος είναι και διαιτητής στο πρωτάθλημα Θράκης, ήταν ευτυχώς επιφανειακά. Ο αστυνομικός μετά την επίθεση νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

«Όχι» στην εγκατάσταση μεταναστών

Οι αντιδράσεις για την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών πληθαίνουν. Δια βοής στην λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι στα Μεσάλαγγα στη Λάρισα, αποφάσισαν ομόφωνα να μην δεχτούν καμία οικογένεια στην περιοχή τους.

Σκέψη για την δημιουργία κέντρων σε μικρά νησιά 

Σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση ρίχνει στο τραπέζι όλες τις προτάσεις για το μεταναστευτικό. Εξετάζεται, ακόμη και η δημιουργία προ-αναχωρησιακών κέντρων σε αραιοκατοικημένα νησιά του Αιγαίου, όπου θα φιλοξενηθούν παράτυποι μετανάστες που θα επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης τους.

Ένα από τα νησιά που ήδη έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να δεχτούν μετανάστες είναι η Τήλος. 

Συνάντηση Μητσοτάκη με περιφερειάρχες

Το μεταναστευτικό συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τους 13 Περιφερειάρχες.

Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου ζήτησε να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα στα υπάρχοντα νησιά που έχουν το πρόβλημα και τα κέντρα υποδοχής να ισοπεδωθούν, δηλαδή να κλείσουν τελείως.

«Μασάζ» Μητσοτάκη στους Περιφερειάρχες για το προσφυγικό: Θέλω αλληλεγγύη

Πίσω από κλειστές κουρτίνες η δράση ορισμένων ΜΚΟ

Το πρόβλημα όμως χειροτερεύει. Μόνο τις τελευταίες 72 ώρες το λιμενικό διέσωσε 658 πρόσφυγες και μετανάστες σε 20 περιστατικά στην Αλεξανδρούπολη και στα νησιά του  Αιγαίου.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top