Σεισμός στην Κρήτη: Μαθητές φοβούνται να ξαναμπούν στο σχολείο τους

Παραμένει κλειστό το Γυμνάσιο στην Κίσσαμο

Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο μεγάλος σεισμός στην Κρήτη, μπορεί να μην είχε ζημιές σε σπίτια, ανέδειξε όμως το ζήτημα της ακαταλληλότητας πολλών δημοσίων κτιρίων

Σεισμός στην Κρήτη: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δόνηση των 6,1 Ρίχτερ

Η στιγμή διάσωσης ενός 34χρονου στην Αλβανία

Νέος ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αλβανία - Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος

Το σχολείο στην Κίσσαμο παραμένει κλειστό, καθώς γονείς και οι μαθητές καταγγέλλουν ότι δε θα αντέξει σε επόμενο σεισμό.

Μπαίνοντας κανείς στο κτίριο αντικρίζει γυμνά σάπια σίδερα να εξέχουν από το φθαρμένο μπετό και τις τραυματισμένες κολώνες. Το παλιό γυμναστήριο του Γυμνασίου Κισσάμου είναι γεμάτο ρωγμές. Στέκει σα φάντασμα στην αυλή του σχολείου και αποτελεί κίνδυνο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού σεισμού οι καθηγητές, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, παρότρυναν τα παιδιά να μπουν κάτω από τα θρανία και ύστερα τα οδήγησαν στον προαύλιο χώρο. Ευτυχώς, παρά τα προβλήματα στο κτίριο, όλοι βγήκαν ασφαλείς από αυτό. Τι θα γίνει, όμως, σε ανάλογη περίπτωση στο μέλλον, αναρωτιούνται οι γονείς.

Αυτό που ζητούν είναι να ελεγχθεί το κτίριο από κλιμάκιο των κτιριακών υποδομών, που έχουν και την ευθύνη αποκατάστασης των ζημιών σε περιπτώσεις σεισμού.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top