Kατερίνη: «Είχε ένα σημάδι στο σώμα που αρνιόταν να εξηγήσει τι είναι»

Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου για τη λεχώνα που πέθανε μετά τη γέννα

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της υπόθεσης

Τη νομική οδό ακολουθεί η οικογένεια της λεχώνας που πέθανε λίγο μετά τη γέννα, επειδή της χορηγήθηκε αντιβίωση στην οποία ήταν αλλεργική.

Για το περιστατικό είναι σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περίπου σε έναν μήνα. Την ίδια στιγμή πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις συνθήκες θανάτου της 29χρονης Άννας. 

Μιλώντας στο star.gr ο Ανέστης Μυστρίδης, διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης τόνισε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η υπόθεση πρέπει να ψαχτεί πολύ βαθιά.

«Είχε σημάδια στο σώμα της από παλαιότερες επεμβάσεις. Μάλιστα, ένα συγκεκριμένο αρνιόταν πεισματικά να εξηγήσει στους γιατρούς πώς το απέκτησε. Σα να ήθελε κάτι να κρύψει. Ενώ για κάποια άλλα σημάδια δεν μπορούσε να δώσει σαφείς απαντήσεις, καθώς δε μιλάει καλά ελληνικά» εξήγησε ο κύριος Μυστρίδης 

Τόνισε ακόμα πως μετά από μία καισαρική τομή πολλά είναι αυτά που μπορεί να συμβούν και να οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση. «Ενδέχεται να υπέστη εμβολή αμνιακού» πρόσθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου, ο οποίος παράλληλα επιβεβαίωσε ότι στο βιβλιάριο της Άννας ήταν καταγεγραμμένο πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίσωση. «Δεν της χορηγήθηκε η αντιβίωση στην οποία ήταν αλλεργική, αλλά αμπικιλλίνη. Είναι διαφορετική σαν ουσία αλλά ανήκει στην ίδια οικογένεια με αντιβίωση στην οποία ήταν αλλεργική» εξήγησε ο κύριος Μυστρίδης. Η ΕΔΕ αναμένεται να δείξει για ποιο λόγο ο μαιευτήρας χειρουργός έδωσε την εντολή να της χορηγηθεί το συγγενές αυτό φάρμακο και όχι κάτι διαφορετικό.

Δείτε στο video από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τι δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας της 29χρονης 

Πώς πέθανε η Άννα 

Ο μαιευτήρας-χειρουργός, μετά τη σοκαριστική εξέλιξη είναι ηθικά καταρρακωμένος. Το προσωπικό του νοσοκομείου ξαφνιάστηκε τόσο πολύ από το πόσο ξαφνικά έγιναν όλα. «Έπεσαν όλοι πάνω της για να τη σώσουν λόγω της ταχύτητας του σοκ που έπαθε. Μέσα σε δέκα λεπτά είχε πάθει ανακοπή» λέει ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης.

Μετά τον θάνατο της 29χρονης λεχώνας, το νοσοκομείο Κατερίνης ζήτησε από τη Γ΄Υγειονομική περιφέρεια άμεση συνδρομή, καθώς στη μαιευτική κλινική υπάρχουν μόνο δύο μόνιμοι γιατροί που πραγματοποιούν καισαρικές και χειρουργεία και δύο επικουρικοί που δεν έχουν την απαραίτητη εμπειρία.

Τι ζητά η οικογένειά της

Θέλει να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 29χρονης κοπέλας, η οποία δεν πρόλαβε ούτε το νεογέννητο κοριτσάκι της να κρατήσει στην αγκαλιά της.

Η Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας της νεαρής κοπέλας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» δήλωσε πως ήταν υγιέστατη και δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Αυτά είναι τα αίτια θανάτου της 29χρονης λεχώνας

Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που έπαθε αλλεργικό σοκ μετά τη γέννα

Υπεβλήθη σε καισαρική για να γεννήσει, ενώ τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της, φέρονται να είχαν ενημερώσει το νοσοκομείο της Κατερίνης και τους γιατρούς ότι είχε αλλεργία σε συγκεκριμένη αντιβίωση.

Δυστυχώς, όμως, για λόγους που ερευνώνται, της χορηγήθηκε μετά την καισαρική η συγκεκριμένη ουσία.

Αποτέλεσμα ήταν η κοπέλα να πεθάνει από πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής - ισχαιμικής βλάβης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Σήμερα θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 29χρονης λεχώνας, ενώ ιατροδικαστή (τεχνικό σύμβουλο) θα ορίσει και η οικογένεια της νεαρής κοπέλας, ώστε να παρακολουθεί τη διαδικασία και να βγάλει τη δική του εκτίμηση.

Παράλληλα, αναμένεται να ληφθούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να δώσουν περαιτέρω απαντήσεις στα ακριβή αίτια θανάτου της.

Σε συντριβή η οικογένειά της

Αβάσταχτος για την οικογένειά της. Δεν είχαν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες που η 29χρονη παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της και έστηνε το σπιτικό της. Το μωρό θα συμπλήρωνε την ευτυχία της.

Οι συγγενείς της είχαν έρθει από την Αλβανία για το χαρμόσυνο γεγονός, αλλά κανείς δε φανταζόταν τι θα επακολουθούσε. Η ευτυχία τους κατέληξε σε τραγωδία. «Μία ολόκληρη οικογένεια είναι σε απόλυτη συντριβή» δήλωσε η Γιάννα Παναγοπούλου.

«Ξέρω ότι στο βιβλιάριο της υπήρχε με έντονα γράμματα ότι ήταν αλλεργική στην αντιβίωση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει ανθρώπινο λάθος, το οποίο είναι κρίμα σε δημόσιο ίδρυμα να συμβαίνουν αυτά», δήλωσε θείος της κοπέλας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top