Μύρισε Χριστούγεννα: Στο 75% η πληρότητα των ξενοδοχείων κι ανεβαίνει...

Έρχονται χιόνια από την Κυριακή στο βόρειο τμήμα της χώρας

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της χώρας, φέρνοντας πιο κοντά το πνεύμα των Χριστουγέννων. Πανέτοιμοι να υποδεχτούν τους επισκέπτες δηλώνουν στο Star οι ξενοδόχοι αγαπημένων προορισμών, βλέποντας τις κρατήσεις τους, για τις ημέρες των γιορτών, να παίρνουν τον ανήφορο. 

Άρωμα Χριστουγέννων-Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στον Παρνασσό

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Πώς φαίνονται οι πλημμύρες στην Κινέτα από δορυφόρο

Σε πολύ υψηλά επίπεδα η πληρότητα των ξενοδοχείων

Στην Αράχωβα, η πληρότητα είναι στο 75% με ανοδική τάση, με τις τιμές των δωματίων να κυμαίνονται  από 60 έως 150 ευρώ, ανάλογα με το κατάλυμα που προτιμάει ο κάθε πελάτης.

Στα Καλάβρυτα, οι πληρότητα είναι σε καλό επίπεδο και πιστεύεται ότι θα κορυφωθεί στο 90-95% τις ημέρες των γιορτών. Οι τιμές διαμορφώνονται σε λογικά πλαίσια, με τα δωμάτια να κυμαίνονται από 50 έως 200 ευρώ, ανάλογα με τις υπηρεσίες του καταλύματος.

Έρχονται χιόνια από την Κυριακή

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έπεσαν στον Όλυμπο, το Μέτσοβο και τα Τρίκαλα, που προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις γιορτές.

Από την Κυριακή το σκηνικό του καιρού φαίνεται να «κόβει» τη χώρα στα δύο, καθώς στο βόρειο τμήμα της ο καιρός θα θυμίζει χειμώνα, ενώ νοτιότερα...μικρό καλοκαιράκι. 

Ενδεικτικά, από το πρωί της Κυριακής το θερμόμετρο θα δείχνει -2 βαθμούς στη Φλώρινα , 0 στο Νευροκόπι , 1 στην Κοζάνη και 2 στην Καστοριά, ενώ στα Χανιά ο υδράργυρος θα σκαρφαλώνει ως τους 20 βαθμούς, στην Πύλο στους 18 και στην Καλαμάτα στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια θα πέσουν τις επόμενες ημέρες, κυρίως Τρίτη προς Τετάρτη, στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, με την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να επηρεάζονται περισσότερο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από την Πέμπτη η θερμοκρασία παίρνει και πάλι τον ανήφορο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top