Θεσσαλία, Εύβοια και Στερεά στο μάτι του Ηφαιστίωνα

Πολικές θερμοκρασίες: Πέφτει 10 βαθμούς η θερμοκρασία

Η Θεσσαλία, η Εύβοια και η Στερεά Ελλάδα θα βρεθούν στο μάτι του Ηφαιστίωνα, που ήδη πλήττει τη χώρα.

Ήδη, σημειώνονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πεντέλης και της Πάρνηθας, ενώ από το πρωί της Δευτέρας θα χιονίσει στα βόρεια προάστια και θα πέσουν νιφάδες και στο κέντρο της Αθήνας.

Επί ποδός η κρατική μηχανή για την κακοκαιρία

Αρκετά έντονες χιονοπτώσεις θα έχουν και τα νησιά του βόρειου και του βορειουανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένονται πολικές θερμοκρασίες, αφού ο υδράργυρος θα πέσει 10 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίωνας» θα φέρει και έντονους ανέμους 9-10 μποφόρ την Τρίτη και θα υπάρξει απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία.

Κλείνουν δρόμοι λόγω της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την Τροχαία, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Χασιάς και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Μονής Κλειστών.

Κλειστή είναι και η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω χιονοπτώσεων και στους παρακάτω δρόμους:

Στην Δ.Α. Αχαΐας: Επ.Ο. Περιστέρας – Χ/Κ Καλαβρύτων.

Στην Δ.Α. Αρκαδίας: Δασική οδός Βυτίνας – Χ/Κ Μαινάλου

Στην Δ.Α. Μαγνησίας: Επ.Ο. Χανίων – Κισσού.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω του 1,5 τόνου σε Αττική Οδό

Επίσης, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου έως αύριο Δευτέρα τα μεσάνυχτα, σε όλη τη Αττική οδό, την δυτική περιφερειακή λεωφόρο Υμηττού και την περιφερειακή Αιγάλεω.

Έντονη χιονόπτωση στο Πήλιο

Το χιόνι πέφτει από το ύψος της Πορταριάς μέχρι τη Ζαγορά, καθώς και στην Ανάβρα με τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να επιχειρούν για να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, το φαινόμενο της χιονόπτωσης συνοδεύεται με έντονους ανέμους, τονίζοντας πως η κακοκαιρία φαίνεται να επιδεινώνεται.

Ο καιρός τα Θεοφάνεια

Τα Θεοφάνεια αναμένονται χιονοπτώσεις κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της χώρας και βροχές κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα νότια ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα δέκα μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θράκη, στη Μαγνησία, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στα ορεινά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Αττική, στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης. Ισχυρές βροχές αναμένονται στο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, ενώ από το απόγευμα βροχές θα σημειωθούν και στη Νότια Αττική και Εύβοια. Ολικός παγετός θα σημειωθεί σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα δυτικά ηπειρωτικά από 1 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 7, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 8, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 8, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 12 και στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 10.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 έως 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, ενώ στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα φτάνουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 2 έως 4 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και στα δυτικά του νομού έως 6 μποφόρ, ενώ στα ανοικτά του Θερμαϊκού θα φτάνουν από το απόγευμα τα 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top