Υπόθεση Δαλακλίδου: Την έκαψε ζωντανή και ζητά να μειωθεί η ποινή του

Η έκκληση του αδελφού της: «Αλλάξτε τον νόμο»

Όσα είπε ο αδελφός της Ζωής Δαλακλίδου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο νέος συνήγορος του «δράκου της Ξάνθης», του καταδικασθέντος σε ισόβια, συν 25 χρόνια, για τον βιασμό και τον αποτρόπαιο θάνατο της Ζωής Δαλακλίδου.

Το έγκλημα έγινε τα ξημερώματα της 27ης Δεκεμβρίου 2012, έξω από το πατρικό σπίτι της κοπέλας στην Ξάνθη, την ώρα που γυρνούσε από νυχτερινή διασκέδαση. Ο 35χρονος σήμερα δράστης βίασε, κακοποίησε και στη συνέχεια περιέλουσε με βενζίνη κι έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή  Δαλακλίδου.

Τον περασμένο Απρίλιο, το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Θράκης τον έκρινε ένοχο, όπως και πρωτόδικα, και του επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 25 χρόνια για βιασμό, ανθρωποκτονία από πρόθεση και εμπρησμό.

Ισόβια για τον «Δράκο της Ξάνθης»- Βίασε κι έκαψε τη Ζωή Δαλακλίδου

Ο νέος συνήγορος με την αίτηση που κατέθεσε ζητά να επαναληφθεί η δίκη στο Εφετείο,  καθώς όταν εκδικάσθηκε η υπόθεση, ο ίδιος έλειπε λόγω κωλύματος και ορίστηκε άλλος δικηγόρος στον εντολέα του. 

Μητέρα Ζωής Δαλακλίδου: «Κάθε μέρα ζω τα μαρτύρια που πέρασε το παιδί μου»

Επίσης , ζητήθηκε να μειωθεί η ποινή του καταδικασθέντος, επικαλούμενος τον σύννομο βίο. Σε δύο μήνες, θα γίνει γνωστή η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ξεσπά ο πατέρας της Ζωής: «Δε θέλω να βγει από τη φυλακή ο δολοφόνος της»

Έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης κάνει ο αδελφός της 

Έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης έκανε ο αδελφός της Ζωής ώστε να γίνει αλλαγή στον νόμο για τόσο ειδεχθή εγκλήματα, να υπάρχουν ελαφρυντικά. «Αυτός ζητά δεύτεη ευκαιρία για να ζήσει, στην αδελφή μου όμως δεν έδωσε τη δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει» είπε ο Γιώργος Δαλακλίδης. 

Το μαρτύριο της Ζωής 

Υπενθυμίζεται ότι τότε το πόρισμα του ιατροδικαστή είχε προκαλέσει ανατριχίλα. Σύμφωνα με αυτό, η κοπέλα είναι βιαστεί φύσιν και παρά φύσει, ενώ στη συνέχεια είχε κακοποιηθεί με αιχμηρό αντικείμενο, καθώς στα γεννητικά της όργανα βρέθηκαν δύο μεγάλες τομές. Ο ίδιος ο δράστης μετά τη σύλληψή του είπε στους αστυνομικούς ότι μετά τη δολοφονία της κοπέλας πήγε για ύπνο, ενώ το επόμενο πρωί γείτονες τον είδαν να πηγαίνει στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η 34χρονη και να υποκρίνεται τον λυπημένο. 
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top