Το τουρκικό λιμενικό εμβόλισε λέμβο με πρόσφυγες - Ανάμεσα τους και παιδιά

Κρίσιμη η κατάσταση της 18χρονης στη Μόρια

Ακταιωρός του τουρκικού λιμενικού εμβόλισε φουσκωτό, αδιαφορώντας αν θα βουλιάξει και θα πνίξει τους ανθρώπους μεσοπέλαγα. Στο πλοιάριο επέβαιναν πρόσφυγες από τη Συρία και το Κουρδιστάν, ανάμεσά τους και παιδιά.

Λέσβος: Χαροπαλεύει 18χρονη που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Οι επιβαίνοντες κραύγαζαν από τρόμο, καθώς η λέμβος τρανταζόταν, έτοιμη να βουλιάξει. Το τουρκικό σκάφος συνέχισε απτόητο τους ελιγμούς.

Νεό αιματοκύλισμα στη Μόρια

Στη Μόρια μια Αφγανή 18 ετών, χαροπαλεύει στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Την τραυμάτισε τα ξημερώματα στο στήθος και την κοιλιά, 20χρονος ομοεθνής της, ο οποίος συνελήφθη.

Πρόκειται για το 13ο μαχαίρωμα από την αρχή του χρόνου, από τα οποία, τα δυο ήταν θανατηφόρα. 

«Πρέπει να κλείσουν οι υφιστάμενες δομές. Η Μόρια δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει» δήλωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης. 

48ωρο «λουκέτο» στα νησιά

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι δήμοι των νησιών του Βόρειου Αιγαίου κατεβάζουν Τετάρτη και Πέμπτη τα ρολά, με αιτήματα την αποσυμφόρησή τους, την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και τον έλεγχο των ΜΚΟ. 

Κομπότι Αρτας: Διαμαρτυρία κατοίκων για τη νέα δομή

Κάτοικοι της Αρτας διαδήλωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κατά της δημιουργίας νέας δομής σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στο Κομπότι. Οπως επισημαίνουν οι αρχές, ο τοπικός πληθυσμός δεν ξεπερνά τα δυο χιλιάδες άτομα.

400 πρόσφυγες θα φιλοξενήσει η Γαλλία

Η Αθήνα προσβλέπει σε πιο ενεργή στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων. Η Γαλλία δέχθηκε να φιλοξενήσει 400 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Άλλοι 1.000 θα κατευθυνθούν στην Πορτογαλία (ΕΦΕ).

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο, «θα είναι πρόσωπα με υψηλό προσφυγικό ή ευάλωτο προφίλ». 

Γκάλοπ της "Διανέοσις" για το προσφυγικό

Ενδιαφέρον έχει δημοσκόπηση της εταιρίας «Διανέοσις» για το προσφυγικό.

Το 65 % των Σύριων και το 58% των Αφγανών, που μένουν στην Ελλάδα, δηλώνουν ότι επιθυμούν να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Το 58% των Ελλήνων ερωτηθέντων φοβάται αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας απο τα κύματα των μεταναστών. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top