Αστακός: Επιχείρηση -αστραπή της ΕΛΑΣ - Χτύπημα σε διεθνές καρτέλ

Το κύκλωμα έκρυβε ένα τόνο και 180 κιλά κοκαΐνης, όπλα και πολλές σφαίρες

Πάνω από έναν τόνο κοκαΐνη κατάσχεσαν οι αρχές σε επιχείρηση αστραπή που έγινε στον Αστακό. Πρόκειται για κύκλωμα κοκαΐνης που είχε πλοκάμια σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Τόσο σε Ευρώπη αλλά και στην Αφρική. 

Σε συνεργασία με την Αμερικανική D.E.A και τις Ισπανικές και Αλβανικές αρχές κατάφεραν και οδηγήθηκαν στην περιοχή του Αστακού, εκεί όπου το κύκλωμα έκρυβε ένα τόνο και 180 κιλά κοκαΐνης, όπλα και πολλές σφαίρες μέσα σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Οι κάτοικοι της περιοχής αιφνιδιάστηκαν από την είδηση. Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στην περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα, σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη, όπου και εκεί εντοπίστηκαν μέλη του κυκλώματος. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί οκτώ αλλοδαποί.

 

Σκληροί έμποροι ναρκωτικών οι συλληφθέντες

Άλλα εννέα μέλη της σπείρας έχουν τακτοποιηθεί και αναζητούνται , ανάμεσά τους και ένας Έλληνας. Η κοκαΐνη είχε φτάσει στη χώρα μας από τον Άγιο Βικέντιο με ιστιοφόρο.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, ενώ ένας εξ αυτών συμμετείχε σε αιματηρή συμπλοκή μεταξύ κακοποιών και αστυνομικών το 2010 στον Βύρωνα, στην οποία οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί επίθεση με πέντε χειροβομβίδες και είχε χάσει, τότε, τη ζωή του ένας αθώος πολίτης.

Τα έσοδα του διεθνούς κυκλώματος φαίνεται να ξεπερνούν  τα 50 εκ. ευρώ.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top