Μόρια: «Δεν υποχωρούμε μέχρι να φύγουν οι πρόσφυγες»

Δεν υποχωρόυν οι κάτοικοι - Κλειστά παραμένουν τα σχολεία

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι λένε οι κάτοικοι της Μόριας στον απεσταλμένο Άρη Λάμπο.

Για δεύτερη συνεχομένη νύχτα οι κάτοικοι της Μόριας βρίσκονται στην είσοδο του χωριού τους, προκειμένου να περιφρουρήσουν όπως λένε τις περιουσίες τους. Τα σχολεία της περιοχής παραμένουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή.

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στη Μόρια: Απέκλεισαν το hot spot

Οι αγανακτισμένοι κάτοικοι δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο, καθώς όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι φοβούνται να αφήσουν μόνα τα παιδιά τους, αφού οι μετανάστες εισβάλουν στους προαύλιους χώρους ώστε να περάσουν στην αγορά του χωριού.

Οι πολίτεςι δηλώνουν επίμονα ότι δεν θα υποχωρήσουν και θα φτάσουν μέχρι τέλους, έως ότου να φύγουν τελείως οι μετανάστες από τον τόπο τους.

Επεισόδια στη Μόρια: Γυναίκα προσπάθησε να πάρει το όπλο αστυνομικού

Παράλληλα την ίδια ώρα, αλληλέγγυοι των μεταναστών πραγματοποιούν πορεία για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά, παρόλο που η προηγούμενη είχε ως αποτέλεσμα τη σύγκρουσή τους με τους κατοίκους.

Συγκρούσεις αλληλέγγυων με τους κατοίκους

Το σκηνικό στη Μόρια, χθες τα μεσάνυχτα, θύμιζε εμπόλεμη ζώνη, καθώς οι κάτοικοι του χωριού ήρθαν σε σύγκρουση με ομάδες αλληλέγγυες προς τους πρόσφυγες.

Μυτιλήνη: Νεαροί με κράνη και ρόπαλα επιτέθηκαν σε θαμώνες

Η αστυνομία ακολούθησε την πορεία των αλληλέγγυων που πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης η οποία κατέληξε στο Δημοτικό Θέατρο. Εκεί, κατέβάσαν το πανό της παράταξης «Ελεύθεροι Πολίτες».

Λίγο μετά τις 2:30 τα ξημερώματα επέστρεψε η ηρεμία στην πόλη της Μυτιλήνης, μετά τη χρήση φωτοβολίδων κρότου λάμψης από την αστυνομία, χωρίς να γίνουν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top