Δίκη για έγκλημα πάθους Βοιωτίας: Νεκρή 32χρονη μητέρα-Δράστης ο κουνιάδος

Ζητά μείωση της ποινής του ο 45χρονος- Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια

Αναβιώνει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η στυγερή δολοφονία της 32χρονης Ευσταθίας Χαρατσή. H μητέρα δύο ανήλικων παιδιών «έφυγε» από τη ζωή από τα χέρια του κουνιάδου της, στις 8 Ιουλίου του 2013, στο Στείρι Βοιωτίας.

Tα 7 εγκλήματα πάθους που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Ο 45χρονος δράστης καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε ισόβια κάθειρξη. Τα ακριβή κίνητρα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί, αν και οι περισσότεροι μιλούν για έγκλημα πάθους. «Δημιουργούσε προβλήματα στην οικογένεια της Ευσταθίας. Πήγαινε απροειδοποίητα στο σπίτι, τηλεφωνούσε τα ξημερώματα…» λένε τα αδέλφια της άτυχης μητέρας στη Γιώτα Κηπουρού και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Αυτό που ζητά τώρα ο δράστης είναι μείωση της ποινής του. Σύμφωνα με έκθεση της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αναγνωρίζεται στον δράστη μειωμένος καταλογισμός. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι ο 45χρονος «λόγω της κατάστασής του δεν μπορούσε να διακρίνει το άδικο των πράξεων του και να ελέγξει πλήρως τη συμπεριφορά του».

«Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον άντρα που κατέσφαξε την αδελφή μας. Τη σκότωσε με 45 μαχαιριές» λένε τα αδέλφια της κοπέλας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η Ευσταθία βρισκόταν στο σπίτι της μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της, τη μητέρα της και τον αδελφό της. Ο κουνιάδος της πήγε απροειδοποίητα, περιμένοντας να μείνει μόνη. Όταν αποχώρησαν οι δικοί της άνθρωποι, με ένα μαχαίρι που είχε προμηθευτεί από το σπίτι του, τραυμάτισε τη νύφη του στον λαιμό, το στήθος και την κοιλιακή χώρα. Μέσα στο σπίτι βρισκόταν το ένα της παιδί. 

Η 32χρονη μητέρα προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Όπως προέκυψε σε πρώτο βαθμό, αμέσως μετά την πράξη του, ο δράστης έσυρε το κατασφαγμένο σώμα της Ευσταθίας από τον κουζίνα του σπιτιού, στον διάδρομο. Έβγαλε από το σπίτι τον 2,5 ετών ανιψιό του και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε με το ίδιο μαχαίρι, μέχρι που έπεσε αναίσθητος δίπλα της. Δίπλα του βρέθηκε κι ένα ιδιόχειρο σημείωμα.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top