Βοιωτία: Σκότωσε την Έφη με 45 μαχαιριές -«Συγγνώμη, μου είχαν κάνει μάγια»

Σύζυγος θύματος: «Ο αδελφός μου δεν επέδειξε ποτέ ζήλια» 

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για την αποτρόπαια δολοφονία της 32χρονης Ευσταθίας Χαρατσή, τον Ιούλιο του 2013. Η έδρα άκουσε τις καταθέσεις των γονιών της άτυχης μητέρας, των αδελφών της, του συζύγου της, καθώς και την απολογία του δράστη, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Στο εδώλιο ο 45χρονος κουνιάδος της, ο αδελφός του συζύγου της, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα. 

Δίκη για έγκλημα πάθους Βοιωτίας: Νεκρή 32χρονη μητέρα-Δράστης ο κουνιάδος

Η Έφη, όπως την αποκαλούσαν οι δικοί της, ήταν παντρεμένη και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Ο δράστης τη σκότωσε με 45 μαχαιριές μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της, ενώ σε διπλανό δωμάτιο βρισκόταν και ο 2,5 ετών γιος της.  Ο 45χρονος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, ψυχιατρική έκθεση που του αναγνωρίζει μειωμένο καταλογισμό, του δίνει τη δυνατότητα να αιτηθεί μείωση της ποινής του. 

Tα 7 εγκλήματα πάθους που συγκλόνισαν την Ελλάδα

«Αν αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, οπωσδήποτε υπάρχει μειωμένη ποινική μεταχείριση» σημείωσε ο δικηγόρος του, Ευάγγελος Γαλέτζας, βασίζοντας την υπερασπιστική του γραμμή στην κατάθεση του ψυχίατρου που τον εξέτασε. Στην έκθεσή του επιμένει ότι ο δράστης «υποκρύπτει ψυχική διαταραχή».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη. 

Οι γονείς και τα αδέλφια του θύματος υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους, ότι ο κουνιάδος της ζήλευε την άτυχη Έφη, τον άντρα της (τον αδελφό του) και την οικογένεια που είχαν δημιουργήσει μαζί. Αντίθετη γνώμη όμως έχει ο άντρας της Έφης, ο οποίος κατέθεσε σήμερα ότι «ο αδελφός μου δε ζήλευε». Τέλος, ο πρωταγωνιστής αυτού του εγκλήματος, ο δράστης στην απολογία του απέδωσε την πράξη του… στον άλλο του εαυτό. 

Κατηγορούμενος: «Ζητώ συγγνώμη- Μου είχαν κάνει μάγια» 

Απολογήθηκε σήμερα ο 45χρονος κουνιάδος του θύματος και καθ’ ομολογία δράστης. Παρουσιάστηκε μετανιωμένος για την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια. «Μου έκαναν μάγια» υποστήριξε. «Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Μπήκε ο δαίμονας μέσα μου» κατέληξε. 

Σύζυγος θύματος: «Ο αδελφός μου δεν επέδειξε ποτέ ζήλια» 

Ο αδελφός του δράστη και σύζυγος του θύματος φαίνεται να έχει άλλη άποψη από αυτήν της οικογένειας της 32χρονης Έφης.  Στην κατάθεση του είπε: «Δεν έχω συζητήσει ποτέ το συμβάν με τον αδελφό μου. Δεν μπορεί να το συζητήσει. Δεν είχα διαπιστώσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά του αδελφού μου. Δεν επέδειξε ποτέ ζήλια. Η σύζυγός μου δε μου είχε παραπονεθεί ποτέ ότι την ενοχλούσε. Τι να πω εγώ; Δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση γιατί το έκανε». 

Ακόμη, ανέφερε πως ο δράστης είχε κάνει κάποια στιγμή ένα χειρουργείο, πονούσε συνέχεια και τον είχαν πάει σε ψυχολόγο για να τον εμψυχώσει. 

Ζήτησε την ενοχή του ο Εισαγγελέας 

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του δράστη, χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού του μειωμένου καταλογισμού. Η απόφαση του Εφετείου ενδέχεται να ανακοινωθεί το απόγευμα. 

Δείτε ολόκληρη την  εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top