Λέσβος: Κλείνουν με σωσίβια και φουσκωτά τον δρόμο για τη νέα δομή

Ενημέρωση των πολιτευτών της ΝΔ για το μεταναστευτικό 

Πολύωρη ενημέρωση των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί για το μεταναστευτικό, προκειμένου να συζητηθούν οι όποιες διαφωνίες κι ενστάσεις. Στα νησιά συνεχίζονται οι αντιδράσεις. 

Στη Λέσβο οι κάτοικοι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν

Φορτηγά του δήμου δυτικής Λέσβου, αλλά και ιδιώτες, μεταφέρουν συμβολικά από τη Μήθυμνα, μεγάλους όγκους σωσιβίων και πλαστικών βαρκών στην περιοχή του Μανταμάδου, όπου θα δημιουργηθεί νέα κλειστή δομή.  

Πάνω από 13.000 κυβικά μέτρα υλικών που αποτελούνται από σωσίβια και φουσκωτά, τα οποία χρησιμοποίησαν πρόσφυγες, έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή της πρώην χωματερής της Μήθυμνας. 

Μάλιστα ο δήμος κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 4000 ευρώ, επειδή προκαλούν ρύπανση...!

Ενημέρωση των πολιτευτών της ΝΔ για το μεταναστευτικό 

Ο Νότης Μηταράκης, ο οποίος μίλησε στους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπέγραψε την άδεια εκτέλεσης εργασιών, στις εκτάσεις που επιτάχθηκαν, με σκοπό  την εγκατάσταση των νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών. 

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά κράτος με κανόνες. Σε 6 μήνες θα ολοκληρώνεται η διαδικασία ασύλου, ικανοποιώντας αίτημα των νησιωτών για σύντομη παραμονή των μεταναστών»

Στη σύσκεψη, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν ανησυχία για το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και αισιοδοξία ότι η κυβερνητική πολιτική θα αποδώσει τους επόμενους μήνες.

Η «αρχιτεκτονική» των νέων δομών - Περιφραγμένοι κλειστοί χώροι μέσα στις νέες δομές 

Κάθε νέα δομή θα έχει δυο ξεχωριστούς κλειστούς, περιφραγμένους χώρους:  

-Ο πρώτος προορίζεται αποκλειστικά για τους παραβατικούς, αλλά και για όσους έχει απορριφθεί τελεσίδικα η αίτησή τους για πολιτικό άσυλο, και θα επαναπροωθηθούν στις χώρες τους. 

-Ο δεύτερος για όλες τις νέες προσφυγικές ροές. Εκεί οι αλλοδαποί θα διαμένουν το πολύ για 25 μέρες, μέχρις ότου κριθεί σε πρώτο βαθμό το αίτημά τους. Όσων εγκρίνεται, θα πηγαίνουν σε άλλες δομές φιλοξενίας. Όσοι δεν έχουν προσφυγικό προφίλ, θα παραμένουν σε καταλύματα της δομής, μέχρι να κριθεί τελεσίδικα η υπόθεσή τους. 

Θα μπαινοβγαίνουν μόνο με ειδική κάρτα

Κάθε πρόσφυγας θα μπορεί να μπαινοβγαίνει μόνο με ειδική κάρτα, και μόνο στη διάρκεια της ημέρας. 

Μετανάστης προσπάθησε να το σκάσει κρυμμένος σε βαλίτσα 

26χρονος μετανάστης, αν κι είχε ζητήσει άσυλο, προσπάθησε να το σκάσει από τη Μυτιλήνη. Για να αποφύγει τον έλεγχο στο πλοίο, είχε κρυφτεί μέσα σε βαλίτσα φίλου του. Όμως εντοπίστηκε από λιμενικούς, και συνελήφθησαν κι οι δύο...

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top