Κομοτηνή: Συνελήφθησαν τρεις Σύροι για κατοχή βαρύ οπλισμού

Χωρίς σταματημό η διακίνηση μεταναστών

Οι τρείς Σύροι διακινητές που συνελήφθησαν στη χώρα μας με οπλισμό ακόμα και για ελεύθερη σκοποβολή οδηγούνται σύντομα στο εφετείο Κομοτηνής. Όπως λένε πρόσφυγες και μετανάστες στη κάμερα του Star, η μαφία της διακίνησης που παραμονεύει στα ανατολικά σύνορά μας κουβαλά κάθε λογής όπλα.

Σύροι πρόσφυγες έκαναν τους αθλητές και επιχείρησαν να πετάξουν για Ζυρίχη

Το εννιάρι μοιάζει με παιχνίδι μπροστά σε αυτά που βρήκε το τμήμα διασυνοριακής φύλαξης Ορεστιάδας, σε έναν τυπικό έλεγχο πριν από μερικούς μήνες. 

Δίπλα από τον φράχτη στη Νέα Βύσσα και συγκεκριμένα στην Οινόη Ορεστιάδας βρήκαν, μεταξύ άλλων, ένα όπλο ελεύθερης σκοποβολής, ένα πιστόλι ΙSSC με μηχανισμό για ακτίνες λέιζερ, δακρυγόνο σπρέι του αμερικανικού στρατού, μια motorola για τις επικοινωνίες, 46 φυσίγγια και ένα μαχαίρι 28 εκατοστών.

Προσφυγικό: Ελεύθεροι 750 μετανάστες χωρίς άσυλο

«Είναι άνθρωποι που προσπάθησαν να σώσουν την ίδια τους τη ζωή και δικούς τους συνανθρώπους και κάποια στιγμή όταν θα αισθάνονταν ασφαλείς θα ζητούσαν πολιτικό άσυλο. Είναι άνθρωποι που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, κυνηγήθηκαν γιατί είναι νέοι άνδρες. Προσπάθησαν και υπέστησαν διάφορα βασανιστήρια και πήραν κάποιον οπλισμό για να προστατεύσουν την ίδια τους τη ζωή», δήλωσε η συνήγορος του κατηγορούμενου.  

Κως: Μαζεύουν υπογραφές κατά του νέου hot spot οι κάτοικοι

Η υπόθεση βρίσκεται στο Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας και από μέρα σε μέρα αναμένεται να πάει στο εφετείο Κομοτηνής, ώστε να οριστεί η δικάσιμος για τους τρεις Σύρους κρατούμενους.

Οι διακινητές, όμως, συνεχίζουν να στοιβάζουν πρόσφυγες και μετανάστες δέκα δέκα στις βάρκες για την Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top