Κορωνοϊός: Kατάμεστο από κόσμο την Κυριακή το πάρκο στην Πανεπιστημιούπολη

Χαρδαλιάς: «Tην Παρασκευή είχαν χαλάσει τα υδραυλικά σε όλα τα εξοχικά»

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Από αύριο ξεκινα μια νέα εβδομάδα, αλλά από χθες μέχρι σήμερα, κάποιοι αδιάφοροι ή ξεχασιάρηδες, δεν έστειλαν μήνυμα για τις μετακινήσεις τους ή δεν είχαν το απαραίτητο έγγραφο μαζί τους με αποτέλεσμα να κοπούν, μόνο το Σάββατο, 1400 πρόστιμα σε όλη τη χώρα για άσκοπες μετακινήσεις.

«Την Παρασκευή το μείζον ζήτημα ήταν ότι είχαν διαλυθεί παντού όλα τα υδραυλικά, σε όλα τα σπίτια εκτός Αθηνών. Και όλοι έπρεπε να μεταβούν για να τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη όλων να θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους, αλλά ξέρετε κάτι; Είναι θέμα ευθύνης για όλους» τόνισε κατά την διάρκεια της ενημέρωσης στο Υπουργείο Υγείας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Γεμάτο από κόσμο το πάρκο την Κυριακή

Την ώρα που η πλειοψηφία των κατοίκων της πρωτεύουσας έχει συμμορφωθεί στην απαγόρευση της κυκλοφορίας και μένει σπίτι, υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που φαίνεται θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν να κανονικά τη ζωή τους, σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πάρκο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, όπου από το πρωί ήταν κατάμεστο από κόσμο, που έκανε βόλτες, όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιάννη Σωτηρόπουλου, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Πολλοί ήταν οι Αθηναίοι, που αδιαφορήσαν για τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης και τις αυστηρές οδηγίες για παραμονή στο σπίτι και κατέκλυσαν το Πάρκο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Η ανεύθυνη αυτή στάση τους θέτει σε κίνδυνο τους ίδιους αλλά και όλους όσοι συναθροίζονται μαζί τους.

Στη μία το μεσημέρι της Κυριακής ο χώρος του πάρκου της Πανεπιατημιούπολης του Ζωγράφου ήταν κατάμεστος.

Και μπορεί να βγήκαν νόμιμα από τα σπίτια τους, με άδεια, στέλνοντας το SMS στο 13033, ωστόσο, όπως βλέπετε, πολλοί ήταν αυτοί που δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας του 1,5 μέτρου, αλλά περπατούσαν, έτρεχαν, κάθονταν στα παγκάκια ο ένας δίπλα στον άλλον.

Μετα το λουκέτο στα πάρκα και τα άλση της Αττικής που έβαλε η περιφέρεια, κάποιοι απερίσκεπτοι βγήκαν μαζικά στο πάρκο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, στην πιο κρίσιμη καμπή για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Νόμιμοι ναί, ασφαλείς, όμως, όχι όταν η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και τα κρούσματα αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Όπως συνιστούν οι ειδικοί, αυτές οι εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού στην χώρα μας. Γι' αυτό μείνετε στα σπίτια σας και μην κυκλοφορείτε, αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Άδεια η παραλιακή την Κυριακή

Αντίθετη εικόνα στα νότια προάστια της Αθήνας που ήταν άδεια σήμερα, καθώς ελάχιστοι δεν έμειναν πιστοί στο μήνυμα «Μένω στο σπίτι». 

Ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος με το τηλεοπτικό συνεργείο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star ξεκίνησε το ρεπορτάζ από την περιοχή του Αλίμου όπου η κίνηση ήταν σαφώς μειωμένη. Επόμενος... σταθμός ήταν η Γλυφάδα.

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την εικόνα που είχε η παραλιακή την Κυριακή 29/03/2020 

Αν και μεσημέρι Κυριακής στην παραλιακή δεν υπήρχε πολύς κόσμος. Εκτός από ελάχιστα άτομα που κυκλοφορούσαν ο ένας σε μεγάλη απόσταση από τον άλλον.

Στη συνέχεια πέρασε και από έναν αγαπημένο προορισμό για τους κατοίκους του Πειραιά, και όχι μόνο, το Μικρολίμανο και την Καστέλλα. Υπό άλλες συνθήκες τα μαγαζιά θα ήταν γεμάτα. Ωστόσο και αυτές οι περιοχές είχαν εικόνα ερημιάς.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας συνεχίζονται με τα μπλόκα να είναι πιο αυστηρά και να κόβονται πρόστιμα των 150 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top