Η άδεια Αθήνα από ψηλά- Ερμού, Μοναστηράκι, Σύνταγμα όπως δεν έχετε ξαναδεί

«Σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, η Ελλάδα έλαβε μέτρα νωρίς...»

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας με τους πολύβουους δρόμους και τις γεμάτες από κόσμο πλατείες… είναι άδεια αυτή την εβδομάδα. Αυτό σημειώνει το Associated Press, σε αφιέρωμα με εικόνες από drone, από την έρημη Αθήνα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ποια πρέπει να είναι η μορφή του SMS στο 13033

«Η χώρα συνεχίζει το lockdown , με σκοπό να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνoϊού. Σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες, η Ελλάδα έλαβε μέτρα νωρίς στο ξέσπασμα της πανδημίας, αρχίζοντας από το κλείσιμο των σχολείων. Σύντομα, τα μέτρα περιορισμού αυξάνονταν σχεδόν καθημερινά» επισημαίνει το διεθνές πρακτορείο. 

Οι εικόνες από το drone με την άδεια πρωτεύουσα είναι πρωτοφανείς. Η Ερμού, ο πιο εμπορικός δρόμος της χώρας, η πλατεία Μοναστηρακίου, η πλατεία Συντάγματος… έχουν ερημώσει. Σημεία της πόλης που έσφυζαν από ζωή…! To ίδιο συμβαίνει και με κεντρικής οδικές αρτηρίες. Ένα με δύο αυτοκίνητα θα δει κανείς στην Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, τη Συγγρού και τη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Το διεθνές πρακτορείο αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολίτες μπορούν να μετακινηθούν με ειδικό έντυπο κυκλοφορίας ή έχοντας στείλει sms σε συγκεκριμένο αριθμό. Πρόστιμο 150 ευρώ περιμένει όσους παραβιάσουν τους κανόνες. Οι πολίτες μπορούν να μετακινηθούν για να εργαστούν, να επισκεφθούν έναν γιατρό ή την τράπεζα, να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα, να παραβρεθούν στην κηδεία ενός συγγενή τους α’ βαθμού, να βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη, να ασκηθούν ή να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιο τους. Μέχρι στιγμής, η Ελλάδα έχει περίπου 1.500 κρούσματα από τον ιό και 54 θανάτους». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top