Κορωνοϊός: 59 νεκροί και 1.613 κρούσματα συνολικά στην Ελλάδα

Καταγράφηκαν 99 νέα κρούσματα και 6 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Ενενήντα εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση. Συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 1.613, εκ των οποίων τα 119 αφορούν στους επιβαίνοντες του πλοίου «Ελ.Βενιζέλος».

Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 335 είναι σχετιζόμενα με ταξίδια στο εξωτερικό και τα 563 από επαφές.

Ρωσική εφημερίδα χαρακτηρίζει τον Τσιόδρα «σωτήρα»

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με τους νεκρούς να ανέρχονται στη χώρα μας στους 59 (41 άνδρες και 10 γυναίκες). Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 71 έτη.

Σήμερα έχασαν τη μάχη:

-ένας 66χρονος από το Μαυροβούνι Πέλλας, με σοβαρό υποκείμενο νόσημα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Έδεσσας. 
-ένας 78χρονος από τον Εχίνο Ξάνθης (χωριό το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα), ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης
-μια 72χρονη από το Καρυοχώρι Εορδαίας, η οποία νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε
-και ένας άνδρα 52 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο Αττικόν. 

Κιλκίς: Θετική στον κορωνοϊό γυναίκα που γέννησε σε μαιευτική κλινική 

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 92 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 23 γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη και το 70% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Έντεκα άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 22.437 τεστ. 

«Ελπίδες από νέο πειραματικό φάρμακο»

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα ήταν η σημερινή ανακοίνωση του καθηγητή για το πειραματικό φάρμακο, το οποίο χαρακτήρισε πολύ πιο αποτελεσματικό από άλλα φάρμακα για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Όπως είπε η Ακαδημία επιστημών της Κίνας φαίνεται να σημειώνει πρόοδο σε ότι αφορά την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου. Ο καθηγητής Τσιόδρας χαρακτήρισε το εν λόγω φάρμακο «πολύ πιο αποτελεσματικό» από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο Covid-19.

Τσιόδρας: «Ελπίδες από νέο πειραματικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού»

Το χαμόγελο του Σωτήρη Τσιόδρα

Για πρώτη φορά ο καθηγητής κ. Σωτήρης Τσιόδρας δεν έκρυψε την ικανοποίηση αλλά και τη χαρά του για τη μέχρι στιγμής πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.  

«Είμαι χαρούμενος αλλά ας το κρατήσω μέσα μου προς το παρόν. Έχω μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Είμαστε χαρούμενοι αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτόν τον ιό να μας κάνει να εφησυχάσουμε γιατί θα μας διαλύσει» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top