Αμφιλοχία: Συνελήφθη κατά τύχη 31 χρόνια μετά για τη δολοφονία 25χρονης

Την είχε πυροβολήσει σε χώρο στάθμευσης στη Γερμανία

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει η σύλληψη ενός 68χρονου στην Αμφιλοχία για τη δολοφονία μια γυναίκας πριν από 31 χρόνια στη Γερμανία. 

Ήταν το 1989 στην πόλη Πλέτενμπεργκ της Γερμανίας, όταν δολοφονήθηκε μια 25χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών από τη Βρυσέλλα Φιλιατών. 

Οι γερμανικές αρχές δεν έκλεισαν ποτέ τον φάκελο της δολοφονίας, ενώ είχε στη διάθεσή της τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος όμως ήταν άφαντος. 

Όπως αναφέρει το thespro.gr, ο δολοφόνος της 25χρονης πέρασε από το Μπάρι στην Ελλάδα, πήγε στους Φιλιάτες και από τότε η τύχη του αγνοούταν. 

Πριν από λίγες μέρες ο 68χρονος πλέον δράστης έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, εντελώς τυχαία. 

Ο άνδρας ζούσε όλα αυτά τα χρόνια στην Αμφιλοχία και όλοι γνώριζαν πως ήταν μετανάστης στην Αυστραλία. Πριν από λίγε μέρες έπαθε μια επιληπτική κρίση, γείτονας ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία, η οποία διαπίστωσε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα από τις γερμανικές αρχές. 

Στη Γερμανία ένα έγκλημα δεν παραγράφεται στην 25ετία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα και ήδη οι γερμανικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του για να δικαστεί για το έγκλημα που διέπραξε. 

Μάλιστα το θέμα έχει πάρει μεγάλη έκταση στον γερμανικό Τύπο και η κοινή γνώμη δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση. 

Το έγκλημα που είχε συγκλονίσει Γερμανία και Ήπειρο

Ήταν 6 Απριλίου 1989. Η 25χρονη Ελληνογερμανίδα έπεσε νεκρή από έξι σφαίρες σε πάρκινγκ στη γερμανική πόλη Πλέτενμπεργκ, όπου ζούσε με την οικογένειά της. 

Ο φερόμενος δολοφόνος της, διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με μια κόκκινη Mercedes και μέσω του Μπαρί, επέστεψε στην Ελλάδα, εξαφανίζοντας τα ίχνη του. Για δεκαετίες ζούσε τη ζωή του ανενόχλητος και δεν είχε κινήσει καμία υποψία για το ένοχο παρελθόν του. 

Μετά τη δολοφονία της γυναίκας ο σύζυγος και οι δύο κόρες της είχαν αρχικά μετακομίσει στην Ελλάδα. Σήμερα ο σύζυγος ζει στην περιοχή της Στουτγάρδης, όπως και η μεγαλύτερη κόρη της. Η νεότερη κόρη της έκανε οικογένεια και μένει στην Ελλάδα.

Γερμανοί δημοσιογράφοι μίλησαν με τον αδελφό του θύματος

«Το όλο πράγμα ήταν πολύ τραυματικό εκείνη την εποχή», θυμάται μιλώντας σε συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα.

Τη μοιραία μέρα πήγε στη δουλειά του και τον ειδοποίησε για ότι είχε συμβεί η φίλη της αδελφής του που ήταν μαζί της τη στιγμή της δολοφονίας. Ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και το ασθενοφόρο και έτρεξαν στο σημείο της δολοφονίας. 

Συνολικά η άτυχη γυναίκα είχε δεχθεί οχτώ σφαίρες. Ο δράστης την είχε πυροβολήσει μέσα στο αυτοκίνητό της. Δύο από τις σφαίρες τη πέτυχαν στο κεφάλι κι άλλες τέσσερις στον θώρακα. 

Όταν έφτασε η αστυνομία, η 25χρονη ήταν νεκρή, είχε τα πόδια της στα πεντάλ του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σε λειτουργία, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Η φίλη του θύματος που είδε την αιματηρή πράξη υπέφερε από την τραυματική εμπειρία για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον ζει και αυτή στην Ελλάδα. 

Ο δράστης ήταν γνωστός στην οικογένεια, ως φίλος του συζύγου της 25χρονης και είχε απασχολήσει τις αρχές και πριν από τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας. 

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο κατηγορούμενος είχε απειλήσει την 25χρονη πριν τη δολοφονία της. 

Πέντε χρόνια πριν από το έγκλημα μάλιστα, ο φερόμενος ο δράστης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να μαχαίρωσε από ζήλια τον γαμπρό του με ψαλίδι 24 φορές, επειδή τον έπιασε να πίνει καφέ με τη γυναίκα του. Γι’ αυτό του είχε επιβληθεί και ποινή φυλάκισης. 

Μάλιστα εκείνη τη μέρα, η 25χρονη φέρεται να είχε δώσει ραντεβού με τον δράστη για να αρνηθεί την ερωτική του πρόταση, καθώς ήταν παντρεμένη κι ευτυχισμένη με τον σύζυγό της. 

Στο άκουσμα της σύλληψης του 68χρονου, ο εφιάλτης ζωντάνεψε ξανά για τον σύζυγο και τις κόρες του θύματος, αν και πλέον προσδοκούν ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη και θα δικαιωθεί η μνήμη του ανθρώπου τους. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top