Επίθεση με βιτριόλι: Ιστορίες που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία

Από την Κρήτη το 2017 μέχρι τη «Βιτριολίστρια της Τρούμπας» το 1957

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της επίθεσης με βιτριόλι κατά της 34χρονης στην Καλλιθεά.

Η επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η 34χρονη γυναίκα στην Καλλιθέα συγκλόνισε την κοινή γνώμη και έβγαλε από το χρονοντούλαπο ανάλογες ιστορίες της ελληνικής κοινωνίας. Ο συγκεκριμένος τρόπος επίθεσης είναι δυστυχώς μια αρκετά διαδεδομένη πρακτική εκδίκησης και στοχεύει συνήθως στον στιγματισμό του θύματος. 

Επίθεση με βιτριόλι: Έτσι επιτέθηκε η γυναίκα με τα μαύρα στην 34χρονη

Το βιτριόλι, όπως και αντίστοιχα καυστικά υγρά, τύπου ακουαφόρτε, που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν σαν καθαριστικά, έχουν μετατραπεί πολλές φορές σε φονικά όπλα. Τα καυστικά υγρά, προκαλούσαν σοβαρά εγκαύματα και σημάδευαν για πάντα τα θύματα, γι’ αυτό συχνά οι επιθέσεις είχαν στόχο το πρόσωπο.

Επίθεση με βιτριόλι: Αυτό είναι το ψυχολογικό προφίλ της δράστιδος

Γυναίκα επιτίθεται στον σύζυγό της στην Κρήτη

Πριν τρία χρόνια, στις 3 Αυγούστου 2017, μια γυναίκα στον Πλατανιά Χανίων αποφάσισε να λύσει τις διαφορές της που είχε με τον σύζυγό της ρίχνοντας του βιτριόλι.

Γυναίκα έριξε στον άντρα της βιτριόλι στα Χανιά

Σε έναν έντονο καβγά που είχε το ζευγάρι και ενώ τα αίματα άναψαν για τα καλά, η 59χρονη γυναίκα πήρε ένα μπουκάλι με βιτριόλι και το έριξε στον 69χρονο σύζυγό της. Ευτυχώς ο άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά.

Επίθεση με βιτριόλι σε γυναίκα σε στάση λεωφορείου στη Θεσσαλονίκη

Το καλοκαίρι του 2007, μια 27χρονη κοπέλα βγήκε από το σπίτι της και ξεκίνησε για τη δουλειά της, το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», όπου εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος. Λίγα μέτρα παραπάνω, κι ενώ κατευθυνόταν στη στάση του λεωφορείου, ένας άγνωστος άντρας την πλησίασε και της επιτέθηκε με βιτριόλι αδειάζοντας ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό στο πρόσωπο και στο σώμα της.

Έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία, σε κρίσιμη κατάσταση και λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να μιλήσουν στην κοπέλα. Έγιναν δεκάδες προσαγωγές υπόπτων και ξεσκονίστηκαν οι φάκελοι όλων όσοι είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρενοχλήσεις ή επιθέσεις εναντίον γυναικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί εξέτασαν ακόμη και όσους είχαν ενοχλήσει φραστικά απλώς κοπέλες, χωρίς όμως να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

Το θύμα ως σήμερα υπομένει σιωπηλά μια μακροχρόνια και επίπονη θεραπεία με δεκάδες πλαστικές επεμβάσεις, ενώ ο θύτης δεν τιμωρήθηκε ποτέ.

Επίθεση με βιτριόλι κατά του Παύλου Σαράκη

Η επίθεση κατά του Παύλου Σαράκη σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2007 στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στον Νέο Κόσμο.

Ο Παύλος Σαράκης. Φωτογραφία Intime

Ο δικηγόρος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και υποβλήθηκε σε πολλές επεμβάσεις αποκατάστασης. Ακολούθησε σειρά καταθέσεών του από το 2007 στην Ασφάλεια Αττικής όπου αναφερόταν στον ύποπτο ρόλο «ανθρώπων της νύχτας», που αναμιγνύονται σε υποθέσεις σωματεμπορίας και εκβιάσεων, πίσω από την επίθεση εναντίον του. Ο δικηγόρος είχε προχωρήσει σε αποκαλύψεις για σχέσεις μαστροπών και αστυνομικών.

Επίθεση με βιτριόλι κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα

Η επίθεση κατά της ευρωβουλευτού και συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της 23ης Δεκεμβρίου 2008 στα Άνω Πετράλωνα.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Φωτογραφία Intime

Δύο άγνωστοι έριξαν βιτριόλι στο πρόσωπο και στο σώμα της, αναγκάζοντας την μάλιστα να πιει και ποσότητα του υγρού, με συνέπεια να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και βαριές σωματικές βλάβες.

Την εποχή εκείνη η Κωνσταντίνα Κούνεβα εργαζόταν σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τον Πειραιά και είχε προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών για άθλιες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευση στις εταιρείες καθαρισμού.

Η «Βιτριολίστρια της Τρούμπας»

Πίσω στο μακρινό 1957 , η γειτονιά στην οδό Σκουζέ του Πειραιά σηκώθηκε στο πόδι από τα ουρλιαχτά ενός άνδρα, όταν η σύντροφός του τον είχε τυφλώσει ρίχνοντας του βιτριόλι στο πρόσωπο, αλλά και μέσα στο στόμα, την ώρα που κοιμόταν. Η γυναίκα έγινε γνωστή ως η «Βιτριολίστρια της Τρούμπας».

H «Βιτριολίστρια της Τρούμπας». Φωτογραφία από τη "Μηχανή του Χρόνου".

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί τέσσερα χρόνια πριν σε καμπαρέ της περιοχής, όπου ο άτυχος άντρας εργαζόταν εκεί ως σερβιτόρος, ενώ η γυναίκα ήταν ιερόδουλη. Οι δύο νέοι ερωτεύτηκαν και έμειναν μαζί. Όμως σύντομα η γυναίκα επέστρεψε στον παλιό τρόπο ζωής: άρχισε πάλι να πίνει, να ξενυχτάει και να κάνει ερωτικές σχέσεις ακόμα και με τους φίλους του εραστή της, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να τσακώνεται τακτικά. 

Ένα βράδυ, η γυναίκα του έστρωσε να κοιμηθεί και μόλις τον πήρε ο ύπνος, του έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο και εξαφανίστηκε. Από τις φωνές του έτρεξαν μερικοί συγκάτοικοι, τον έντυσαν και τον μετέφεραν στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Τελικά η δράστης συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη, όπου καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top