Ο διακεκριμένος καθηγητής Ιωαννίδης στο Star: Οι απαντήσεις για Covid-19

Ζήτησε ψυχραιμία και τάχθηκε κατά νέου γενικευμένου lockdown 

Ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης, του Πανεπιστημίου  Στάνφορντ μίλησε αποκλειστικά στο Star και τη Μαρία Τσιλινίκου για τον κορωνοϊό και συνέστησε  ψυχραιμία απέναντι στην πανδημία. Δήλωσε αισιόδοξος σε σχέση με το πώς εξελίσσεται ο Covid-19 και προέτρεψε να κυκλοφορούμε. 

Προμαχώνας: Με ποιες προϋποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα

«Η φιλοσοφία είναι ότι θα πρέπει κάποιος να είναι προσεκτικός χωρίς όμως να πανικοβάλλεται. Για παράδειγμα τα περισσότερα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά μέσο όριο είναι σε ηλικίες γύρω στα 30 - 35 Μιλάμε για ηλικίες που η πιθανότητα κάποιου να πεθάνει είναι απειροελάχιστη» δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης. 

Ο δεκάλογος των κορωνοδιακοπών - Πώς θα προστατευθείτε το καλοκαίρι   

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ;

Σχετικά με το αν υπάρχει ανοσία στον κορωνϊό, ο διακεκριμένος καθηγητής απάντησε:  

Κορωνοϊός: Αναχώρησαν από την Εύβοια 132 Σέρβοι τουρίστες

«Υπάρχουν αρκετά δεδομένα αυτήν τη στιγμή που λένε ότι όντως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού σε διάφορες μελέτες αντιστοιχεί περίπου στο 50%,έχουνε κάποια κυτταρική ανοσία εναντίον του κορωνοϊού. Του καινούργιου κορωνοϊού. Με την εικασία ότι πιθανόν αυτό να σχετίζεται με την ανάπτυξη κάποιας ανοσίας από προηγούμενες εκθέσεις σε άλλους κορωνοϊούς». 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ¨

Ο κ. Ιωαννίδης χαρακτήρισε επίσης απαραίτητη την επιστροφή στην κανονικότητα: «Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι απαραίτητη γιατί καταλαβαίνετε ότι ο εγκλεισμός, ειδικά ο δρακόντειος εγκλεισμός έχει τεράστιες συνέπειες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top