Απαγωγή στην Κύπρο: «Τα παιδιά φαίνονταν ναρκωμένα»

Τι είπε ο άντρας που "έσωσε" τον Φίλιππο και τον Θεμιστοκλή

Αγωνιώδεις στιγμές πέρασε η Κύπρος με την απαγωγή των δύο 10χρονων μαθητών από το σχολείο τους στη Λάρνακα. Η περιπέτεια τους έληξε μετά από περίπου οκτώ ώρες, ωστόσο νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση έρχονται στη δημοσιότητα. 

Κύπρος:Βρέθηκαν τα δύο 11χρονα παιδιά που είχαν απαχθεί-Συνελήφθη ο δράστης

Ο άντρας που «έσωσε» τα παιδιά 

Ο άνθρωπος που έδωσε τις πληροφορίες στην αστυνομία και «έσωσε» τα παιδιά ανέφερε ότι συνέδεσε τις περιγραφές που άκουγε από την Αστυνομία και ταύτισε την περιγραφή με τον 35χρονο. «Μου κίνησε την περιέργεια, άκουσα την περιγραφή» είπε.  Ο ίδιος δήλωσε ότι δε μένει στη γειτονιά, αλλά ο αδελφός του. Εκείνος τού τηλεφώνησε να πάει εκεί. 

«Τα παιδιά φαίνονταν ναρκωμένα»

Ο άνθρωπος που βοήθησε καθοριστικά στον εντοπισμό των παιδιών, ανέφερε ότι οι αστυνομικοί έβγαλαν τα παιδιά στα χέρια, τα οποία «φαίνονταν ναρκωμένα». Μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο.

Tα δύο 10χρονα αγόρια που απήχθησαν από το σχολείο τους

Εμπλέκεται και ο αδελφός του δρστη; - Άλλαζε συχνά πινακίδες ο 35χρονος

Φερόμενος απαγωγέας είναι ένας 35χρονος, ο οποίος και συνελήφθη. Πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ, Σωτήρης Παπαδόπουλος, κάνουν λόγο για δύο δράστες, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και ο αδελφός του δράστη. 

Ακόμη, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος άλλαζε τις πινακίδες (αριθμούς εγγραφής) του οχήματός του συνεχώς το τελευταίο διάστημα. 

Σοκαριστική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι ακριβώς απέναντι από την πολυκατοικία που βρέθηκαν τα αγόρια, υπάρχει ένα νηπιαγωγείο.
Μάλιστα στην εν λόγω πολυκατοικία φαίνεται ότι εργάζεται ο πατέρας του ενός εκ των πέντε παιδιών που αποπειράθηκε να αρπάξει ο δράστης.

Το χρονικό 

Οκτώ και πλέον ώρες διήρκεσε η περιπέτεια των δυο 10χρονων φίλων, μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καμάρων. Ο Φίλιππος και ο Θεμιστοκλής πήγαν το πρωί κανονικά στο σχολείο τους. Άνδρας 35 ετών ο οποίος βρισκόταν το πρωί έξω απ’ το σχολείο τους, είπε στα δυο παιδιά και στους άλλους τρεις φίλους τους να τον βοηθήσουν για να μεταφέρει κάτι από το αυτοκίνητό του, λέγοντας τους ότι ήταν ο νέος τους δάσκαλος. Οι δύο φίλοι δε γύιρισαν στην αίθουσα.  Λίγη ώρα μετά την πληροφόρηση της απαγωγής, η Αστυνομία δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες των δυο παιδιών. Στήθηκαν  δύο κέντρα διαχείρισης της κατάστασης, ενώ ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές Αρχές, τα αεροδρόμια και λαμβάνονται μέτρα και στη «νεκρή ζώνη». Το μεσημέρι της Τρίτης μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τα παιδιά εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα, καλά στην υγεία τους. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top