Σαρώνει η κακοκαιρία «Γκλόρια»: Τέσσερις νεκροί στην Ισπανία

Σφυροκοπά τώρα τη Γαλλία – Καταρρακτώδεις βροχές στα Πυρηναία

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία από τους ισχυρούς ανέμους, τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες που έφερε μαζί της η καταιγίδα «Γκλόρια». 

Ισπανία: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Περισσότερες από 30 επαρχίες παραμένουν σε κόκκινο και πορτοκαλί συναγερμό, με τη Βαλένθια και τις Βαλεαρίδες Νήσους να έχουν δεχθεί τα μεγαλύτερα πλήγματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Οι λιμενικές αρχές υπολογίζουν ότι το ύψος των κυμάτων έφθασε τα 8,44 μέτρα στη Βαλένθια, ενώ σύμφωνα με το Reuters το ύψος των κυμάτων αυξήθηκε ακόμα περισσότερο στη διάσημη παραλία της Βαρκελώνης, Barceloneta. 

Στην Αβίλα, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ένας 63χρονος έχασε τη ζωή του στο σπίτι του, όταν τον χτύπησαν κεραμίδια από τη στέγη του, την οποία ξήλωσαν οι ισχυροί άνεμοι.

Στον ασυνήθιστα παγωμένο καιρό από την άλλη φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος μιας 54χρονης άστεγης, από τη Ρουμανία, σε πάρκο στη Γκάντια, κοντά στη Βαλένθια. 

Ένας ακόμα άνδρας στο βορειοδυτικό τμήμα της κοινότητας Αστούριας σκοτώθηκε από ένα όχημα σε χιονισμένο δρόμο, όπου, όπως όλα δείχνουν, παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο, την ώρα που έβαζε αλυσίδες στο δικό του.

Τέλος ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του με σημάδια υποθερμίας.

220.000 κάτοικοι στο σκοτάδι μετά τις χιονοθύελλες        

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, που έπληξαν την Ισπανία, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρα. 

Στην κοινότητα Χιρόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, 220.000 κάτοικοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ περισσότερα από 2.600 χλμ. δρόμων έχουν καλυφθεί από χιόνι στην περιοχή.

Με απειλητικές διαθέσεις η «Γκλόρια» έφτασε στη Γαλλία

Η κακοκαιρία «Γκλόρια» πλήττει σήμερα τη Γαλλία, καθώς έφτασε στα Πυρηναία, τα οποία έχουν τεθεί σε υψηλό συναγερμό. 

Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες έχουν τεθεί σε επιφυλακή, φοβούμενοι άνοδο της στάθμης και υπερχείλιση των ποταμών, ενώ έκλεισε προληπτικά ο αυτοκινητόδρομος Α9 στα γαλλικά σύνορα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας, η «Γκλόρια» είναι η χειρότερη κακοκαιρία που έχει πλήξει την περιοχή από τον Ιανουάριο του 1982. 

Ενδεικτικό είναι πως μέσα σε τρεις ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει μέσα σε τρεις μήνες στην περιοχή των Πυρηναίων. Περίπου 23.000 σπίτια είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top