Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό - Δρακόντεια τα μέτρα σε αεροδρόμια

Στους εννέα οι νεκροί από την επιδημία

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, όλα τα δρακόντεια μέτρα που λαμβάνουν τα διεθμή αεροδρόμια.

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο, με τις περισσότερες χώρες παγκοσμίως να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς νέα κρούσματα από το νέο κοροναϊό έχουν εντοπιστεί και εκτός Κίνας. Τα προληπτικά μέτρα είναι δρακόντεια σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Θερμικές κάμερες τοποθετούνται στα αεροδρόμια της Τουρκίας

Η Τουρκία έχει ετοιμάσει θερμικές κάμερες και έχει λάβει και άλλα προληπτικά μέτρα κατά της διάδοσης του νέου κοροναϊού, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν κρούσματα, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό:Εννέα νεκροί, πάνω από 400 κρούσματα

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι ένας σημαντικός διεθνής κόμβος, καθώς από αυτό πέρασαν περισσότεροι από 50 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι και η αεροπορική εταιρία Turkish Airlines πραγματοποιεί καθημερινά απευθείας πτήσεις με προορισμό την Κίνα, περιλαμβανομένου του Πεκίνου, της Σανγκάης και της Γκουανγκτζόου.

Ξεχωριστοί χώροι αφίξεων στο Χίθροου

Το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο θα δημιουργήσει ξεχωριστούς χώρους για τους επιβάτες που φθάνουν από περιοχές που έχουν πληγεί από το νέο κοροναϊό της Κίνας.

Το Χίθρουου είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης και, αν και ο κίνδυνος για τον πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου παραμένει ακόμη χαμηλός, τουλάχιστον 200.000 επιβάτες διέρχονται από αυτό κάθε μέρα -- σήμερα 17 πτήσεις φθάνουν στο Χίθροου από την Κίνα.

Εντατικοί οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της Σιγκαπούρης

Η Σιγκαπούρη ενισχύει τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναΐου.

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στο Σιάτλ

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες που φτάνουν από την Κίνα

Μάλιστα, άρχισαν έλεγχοι για κρούσματα κοροναϊού στους επιβάτες που φτάνουν από την κινεζική πόλη Βουχάν, «επίκεντρο» της επιδημίας.

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει την είσοδο ξένων τουριστών

Αρκετά ξένα ταξιδιωτικά γραφεία ανακοίνωσαν ότι η Βόρεια Κορέα θα απαγορεύει από σήμερα την είσοδο στη χώρα ξένων τουριστών εξαιτίας της επιδημίας, καθώς οι περισσότεροι τουρίστες στη Βόρεια Κορέα προέρχονται από την Κίνα. 

Κοροναϊός: Νέα συνάντηση για την εξέταση της κατάστασης από την Κομισιόν

Σύμφωνα, μάλιστα, με ταξιδιωτικό γραφείο, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας προετοιμάζει επίσημη ανακοίνωση και θα διευκρινίσει αργότερα πότε θα αρθούν οι περιορισμοί. Χθες, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν βίντεο με έναν αξιωματούχο του βορειοκορεατικού υπουργείου Υγείας, ο οποίος εξηγούσε τα συμπτώματα του νέου κοροναϊού και έδινε διευκρινίσεις για το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα.

Δεν προσβλήθηκε τελικά από τον ιό άντρας που μπήκε σε καραντίνα στην Αυστραλία

Ο άνδρας, που είχε τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, δεν είναι φορέας του νέου κινέζικου κοροναϊού, σύμφωνα με τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωναν οι αρχές.

Η Ασία σε «μέγιστο συναγερμό»: Στους έξι οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό

Ο άνδρας θεωρούταν ύποπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Βουχάν, την κινέζικη πόλη επίκεντρο της επιδημίας. 

Υπενθυμίζεται ότι εννέα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι σήμερα της ζωή τους από την πνευμονία που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα, ενώ πάνω από 400 είναι τα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί σε 13 επαρχίες της χώρας. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top