Λιβύη: Εκτοξεύτηκαν ρουκέτες- Για αρκετές ώρες κλειστό το αεροδρόμιο

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας κατηγορεί τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ

Για διάστημα αρκετών ωρών διακόπηκαν σήμερα οι πτήσεις στο μοναδικό αεροδρόμιο που λειτουργεί στην Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Λιβύης, έπειτα από εκτόξευση ρουκετών, ενέργεια για την οποία η κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) κατηγορεί τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Οι πτήσεις διακόπηκαν στο αεροδρόμιο Μίτιγκα, το μοναδικό σε λειτουργία της πρωτεύουσας της Λιβύης, έπειτα από την εκτόξευση ρουκετών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Τρίπολης, ο οποίος επέριψε ευθύνες «στους παραστρατιωτικούς του εγκληματία πολέμου Χαλίφα Χαφτάρ» όπως τον χαρακτήρισε.

Στην Ελλάδα για επαφές ο πιθανός νέος πρωθυπουργός της Λιβύης Αλί Νάγεντ!

Το διεθνές αεροδρόμιο Μιτίγκα έγινε στόχος «έξι ρουκετών Γκραντ» σε μια «νέα παραβίαση της εκεχειρίας» που τέθηκε σε εφαρμογή στις 12 Ιανουαρίου, είπε ο εκπρόσωπος της GNA, 

Από τις επιθέσεις αυτές δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές, είπε ένας άλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος της GNA, ο Μοστάφα αλ Ματζάι, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του Χαφτάρ για τους ισχυρισμούς αυτούς. 

Λιβύη: Εκεχειρία μόνο στα χαρτιά- Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται

Η διεύθυνση του αεροδρομίου διέκοψε τις πτήσεις για μερικές ώρες. Αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στην Τρίπολη, προερχόμενα κυρίως από την Τύνιδα, υποχρεώθηκαν να κατευθυνθούν στη Μιζουράτα, 200 χιλιόμετρα ανατολικότερα. Το Μιτίγκα επαναλειτούργησε αργά το απόγευμα.

Το Μιτίγκα ήταν αρχικά στρατιωτικό αεροδρόμιο μιας βάσης αλλά λειτουργεί εδώ και χρόνια ως πολιτικό αεροδρόμιο, καθώς το διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές από τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη χώρα το 2014.

Οργή των πολιτών για την εμπλοκή στα εσωτερικά τους

Τι κι αν οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη του Βερολίνου επιδιώκουν να παρουσιάσουν τη συμφωνία ως κάτι θετικό. Οι Λίβυοι είναι εξοργισμένοι και ζητούν από τον Ερντογάν και όσους εμπλέκονται στο λιβυκό να μην ασχολούνται με τα εσωτερικά τους.

Τουρκική αντιπολίτευση: Ο Πούτιν πίσω από την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας

Απέναντι στον Ερντογάν βρίσκεται και η τουρκική αντιπολίτευση η οποία τον κατηγορεί ως μαριονέτα του Ρώσου προέδρου.

«Ποιος καθορίζει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας; Eίναι ξεκάθαρο. Ο Πούτιν την καθορίζει. Ποιος τη διευθύνει; Πάλι ο Πούτιν» υποστήριξε ο ηγέτης του CHP, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. 
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top