Ο κοροναϊός «κόλλησε» την Κίνα: Πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι με «επιδημία»!

Ακόμη κατεβάζουν μια ταινία καταστροφής με τίτλο «Η Γρίπη»!

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, όλα τα δρακόντεια μέτρα που λαμβάνουν τα διεθμή αεροδρόμια

Επηρεάστηκαν από την εμφάνιση του νέου κοροναϊού που «απειλεί» τη χώρα τους και πολλοί Κινέζοι επιλέγουν να παίζουν ένα διαδικτυακό παιχνίδι προσομοίωσης με θέμα την πανώλη. Ακόμη κατεβάζουν μια ταινία καταστροφής με τίτλο «Η Γρίπη»!

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από τον νέο κοροναϊό, ενώ 473 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα. Κρούσματα έχουν εμφανιστεί όχι μόνο στο Πεκίνο και στη Σανγκάη, αλλά και στις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό - Δρακόντεια τα μέτρα σε αεροδρόμια

Πρώτο σε πωλήσεις στην Κίνα παιχνίδι με θέμα… την πανώλη

Μια εφαρμογή προσομοίωσης που έχει κατασκευάσει η εταιρεία με έδρα τη Βρετανία Ndemic creations κι έχει τίτλο "Plague Inc." ήταν σήμερα το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στο σύστημα iOS του κινεζικού Apple Store. 

Το παιχνίδι αυτό επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να αναπτύσσουν έναν παθογόνο οργανισμό για να καταστρέψουν τον κόσμο.
«Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσεις τον φόβο είναι να αντιμετωπίσεις τον φόβο», σχολίασε κάποιος στο κινεζικό Weibo, το αντίστοιχο του Twitter.

Σε επιφυλακή η Ελλάδα για τον κοροναϊό: Δεν καλύπτει το εμβόλιο της γρίπης

Αναζητούν τη νοτιοκορεατική ταινία καταστροφής «Η Γρίπη»

Επιπλέον, η νοτιοκορεατική ταινία καταστροφής «Η Γρίπη» ήταν σήμερα εκείνη με τις περισσότερες αναζητήσεις στην κλαδική επιθεώρηση των κινεζικών μέσων ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης Douban.

Στις πρώτες αναζητήσεις τηλεοπτικών σειρών βρίσκεται ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την επιδημία του SARS (Σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο) το 2003.

Εξάλλου, 11 από τα 14 πρώτα άρθρα στην πλατφόρμα αναζήτησης Toutiao σχετίζονταν με την πνευμονία καθώς και περισσότερα από τα 50 πιο διαβασμένα θέματα στο Weibo.

Η νέα επιδημία συμπίπτει με τους εορτασμούς για το Κινεζικό Νέο Έτος το προσεχές σαββατοκύριακο, όταν αναμένεται ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μετακινηθούν εντός και εκτός της χώρας για τις διακοπές τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top