Ισπανία: 8 νεκροί από την κακοκαιρία «Γκλόρια»​​​​​​​- Κύματα ύψους 13,5 μ!

Τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι τέσσερις μέρες μετά το πέρασμά της

Τεράστια κύματα στη Βαρκελώνη καθώς «χτυπά» η κακοκαιρία «Γκλόρια»- βίντεο Reuters

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα «Γκλόρια», που σάρωσε την ανατολική Ισπανία. H «Γκλόρια» συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας έως 144 χλμ/ώρα και κύματα που έφτασαν σε ύψος 13,5 μέτρων,πλημμυρίζοντας συνοικίες και εισβάλλοντας στα καταστήματα.

Σαρώνει η κακοκαιρία «Γκλόρια»: Τέσσερις νεκροί στην Ισπανία

Τρεις παραμένουν αγνοούμενοι

Τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι τέσσερις ημέρες μετά το καταστροφικό πέρασμα της Γκλόρια. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, μεταξύ των αγνοουμένων περιλαμβάνονται ένας 25χρονος Βρετανός στο νησί της Ίμπιζα κι ένας άνδρας που έπεσε στη θάλασσα, ενώ προσπαθούσε να δέσει τη βάρκα του στο λιμάνι Παλαμός.

Ισπανία: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Η καταιγίδα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις σφοδρές χιονοπτώσεις, υποχωρεί από σήμερα, αφού άφησε πίσω της εστίες  200.000 ανθρώπων χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κατέστρεψε καλλιέργειες στο δέλτα του ποταμού Έβρου κι έθεσε σε κατάσταση συναγερμού 36 επαρχίες.

Η χειρότερη καταιγίδα από το 2003 «και πιθανόν αυτού του αιώνα»

Η Γκλόρια είναι η χειρότερη καταιγίδα από το 2003 «και πιθανόν αυτού του αιώνα», δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο BETEVE ο Ντάνι Παλάθιος, ο επικεφαλής των υπηρεσιών ακτογραμμής για τη Βαρκελώνη. 

Βρέθηκε το πτώμα ενός ανθρώπου σε ποταμό στο Αλικάντε

Η ισπανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι βρήκε το πτώμα ενός ανθρώπου σε ποταμό στο Αλικάντε, ενώ μια πηγή των υπηρεσιών διάσωσης ανέφερε ότι άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την κατάρρευση κτιρίου στο γειτονικό Αλκόι, πιθανόν εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών. 

Εργαζόμενος σε θερμοκήπιο έχασε τη ζωή του από τη χαλαζόπτωση

Ένας άνδρας, που εργαζόταν σε θερμοκήπιο, έχασε τη ζωή του από τη χαλαζόπτωση που έπληξε την κατασκευή, είπε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE ένας δήμαρχος στην επαρχία Αλμέρια, ενώ οι αρχές στην επαρχία της Βαλένθια πιστεύουν πως στο τσουχτερό κρύο οφείλεται ο θάνατος ενός άστεγου. 

Η θάλασσα έφθασε στο δέλτα του Έβρου πλημμυρίζοντας χιλιάδες στρέμματα ορυζώνων. 

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ διατύπωσε, σε μήνυμά του στο Twitter, τη «στήριξη και αλληλεγγύη του για τις οικογένειες των θυμάτων της καταιγίδας Γκλόρια και όσων υπέστησαν τις ολέθριες συνέπειές της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top