Κορωνοϊός: «Είναι πιθανό τα κρούσματα να φτάνουν τα 10 εκατομμύρια»​​​​​​​

Τι είπε ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αυστραλίας

κορωνοϊός

Μια δυσάρεστη πρόβλεψη έκανε ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αυστραλίας την Παρασκευή, δηλώνοντας πως είναι πιθανό τα κρούσματα του κορωνοϊού να «αγγίζουν» ακόμα και τα 10 εκατομμύρια παγκοσμίως. 

Όπως είπε, καταγράφονται λιγότερα κρούσματα του ιού εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης των διαγνωστικών τεστ σε ορισμένες χώρες, επόμενως ένα τέτοιο σενάριο είναι μάλλον πιθανό. 

Πείραμα σοκ: Δείτε πώς τα μικροσταγονίδια μεταφέρουν τον κορωνοϊό

Την ίδια στιγμή, ο πιο πρόσφατος απολογισμός δείχνει ότι τα κρούσματα ανέρχονται σε ένα εκατομμύριο, αλλά ο επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αυστραλίας σημείωσε ότι ο πραγματικός τους αριθμός παγκοσμίως μπορεί να είναι ακόμη και δεκαπλάσιος.

«Πιστεύουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών του ιού είναι πέντε ή δέκα φορές μεγαλύτερος», δήλωσε ο Μπρένταν Μέρφι.

Αναφερόμενος στα ποσοστά θνησιμότητας, σημείωσε ότι αυτά διαφέρουν κατά πολύ από χώρα σε χώρα, επομένως πολλά κρούσματα δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα. 

Κορωνοϊός: Περισσότερα από 1 εκατ. κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως

Αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ζητήσει από τις χώρες να υξήσουν τα διαγνωστικά τεστ, η Κίνα μόνον πρόσφατα άρχισε να καταμετρά τα ασυμπτωματικά κρούσματα του κορωνοϊού.

«Οι μόνοι αριθμοί τους οποίους εμπιστεύομαι απόλυτα είναι οι αυστραλιανοί αριθμοί, ειλικρινά», δήλωσε ο Μέρφι. Μέχρι σήμερα, η Αυστραλία έχει καταγράψει σχεδόν 5.300 κρούσματα και 28 θανάτους από κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top