Κορωνοϊός: Έκρηξη νέων κρουσμάτων και θανάτων σε Βραζιλία και ΗΠΑ

Νούμερα ρεκόρ στις δυο μεγάλες εστίες της πανδημίας

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται εντός 24ωρου σε όλο τον κόσμο. Αποκαρδιωτικοί είναι και οι αριθμοί ρεκόρ που σημειώνονται σε ΗΠΑ και Βραζιλία, που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας.

Ο δεκάλογος των κορωνοδιακοπών - Πώς θα προστατευθείτε το καλοκαίρι   

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν το Σάββατο 66.528 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ στη χώρα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε συνολικά τα  3.242.073, ενώ ο αριθμός των θανάτων άγγιξε τους 134.729, με 760 εντός 24ωρου.

Βραζιλία: Αριθμός ρεκόρ των ημερήσιων νεκρών από Covid-19

Στη Βραζιλία, τη δεύτερη κυριότερη εστία της πανδημίας του κορωνοϊού στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ, καταγράφηκαν 1.071 νέοι θάνατοι σε μόλις 24 ώρες, ενώ τα κρούσματα μόλυνσης έφθασαν τα 1.839.850 (+38.523), σύμφωνα με δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας της Λατινικής Αμερικής χθες Σάββατο.

Βραζιλία: Θετικός στον κορωνοϊό o Μπολσονάρο

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έφθασε τους 71.469 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές χαρακτηρίζονται υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με την πραγματικότητα από μέλη της επιστημονικής κοινότητας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top