Το μεγαλύτερο υδατοδρόμιο της Μεσογείου ετοιμάζεται στην Ελευσίνα!

Ποιες πόλεις θα συνδεθούν με τις πτήσεις των υδροπλάνων

Οι επενδυτές περιμένουν εναγωνίως την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα δώσει το πράσινο φως ώστε τα υδροπλάνα να πετάξουν μετά από 15 χρόνια αναμονής. 

Μπορεί σήμερα στο λιμάνι της Ελευσίνας να βρίσκονται γερανοί και σαπιοκάραβα όμως σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα πρώτα υδροπλάνα. 

Η προβλήτα που φαίνεται στα πλάνα του Star θα είναι η αρχική προβλήτα που θα παρκάρουν τα υδροπλάνα και γενικότερα το κομμάτι που  θα αποτελεί τον χώρο προσγείωσης και απογείωσης των υδροπλάνων. 

Τουλάχιστον 150 υδατοδρόμια σχεδιάζεται να φτιαχτούν σε όλη την Ελλάδα. Σε πρώτη φάση το υδατοδρόμιο της Ελευσίνας που θα είναι το πρώτο μεγαλύτερο της χώρας θα συνδέει την Αττική με την Πάτρα και τα Επτάνησα, τις Κυκλάδες και το βόρειο Αιγαίο μέσω Χαλκίδας που θα αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό. 

«Η μελέτη που γίνεται για το χώρο της Ελλάδος αφορά πτήσεις από 15 έως 45 λεπτά. Άρα ένα μέσο όρο πτήσεων 30 λεπτών. Η πτήση αυτή δεν θα ξεπερνάει τα 70-75 ευρώ» δηλώνει ο  Νικόλας Χαραλάμπους, πρόεδρος της Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. 

Εκτός από τους θαλάμους πρόσδεσης των υδροπλάνων θα αρχίσουν να χτίζονται υποστηρικτικές υποδομές όπως παρκινγκ και χώροι υποδοχής.

Μόνο στα υδατοδρόμια υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν 1. 000 άτομα. 

«Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο τι σημαίνει; Τουλάχιστον 15 θέσεις υδροπλάνων εδώ στην περιοχή. Δεν είναι μόνο οι θέσεις. Είναι η κίνηση η επενδυτική που δημιουργείται στην περιοχή»  τονίζει  ο Χαράλαμπος Γαργαρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας. 

Τα υδροπλάνα κάνουν μια διαδρομή οχτώ φορές πιο γρήγορα από το ταξίδι με καράβι. Στις Μαλδίβες πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες ταξιδεύουν ετησίως με υδροπλάνα. Ενώ η εταιρεία που δραστηριοποιείται στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού τους χειμερινούς μήνες θέλει να μεταφέρει τον στόλο της στη χώρα μας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top