«Φεύγει» από την Ελλάδα μετά από έναν αιώνα η ΤΙΤΑΝ

Μεταφέρει την έδρα της στις Βρυξέλλες και τη διοίκηση στην Κύπρο

Τσιμεντα ΤΙΤΑΝ

Την έδρα της στο Βέλγιο μεταφέρει η ΤΙΤΑΝ, η γνωστή εταιρεία παραγωγής τσιμέντου  και μία από τις ελάχιστες ελληνικές πολυεθνικές που έχουν απομείνει.

Όπως ανακοινώθηκε, υποβλήθηκε χθες από την TITAN Cement International προαιρετική δημόσια πρόταση ανταλλαγής  των κοινών και προνομιούχων μετοχών της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ με νέες μετοχές της πρώτης.

Σκοπός της Πρότασης είναι η διευκόλυνση της εισαγωγής του Ομίλου ΤΙΤΑΝ σε ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Euronext Βρυξελλών, με στόχο την ενίσχυση της ανεξάρτητης διεθνούς αναπτυξιακής του πορείας. Σε δεύτερη φάση, στόχος είναι να εισαχθιούν οι μετοχές προς διαπραγμάτευση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ουσιαστικά, ο επιχειρηματικός κολοσσός, που άντεξε δύο παγκοσμίους πολέμους και έναν εμφύλιο, αλλάζει έδρα και μεταφέρεται στις Βρυξέλλες, αξιολογώντας το country risk της Ελλάδας. 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση της εταιρείας θα ασκείται από την Κύπρο, χώρα στην οποία έχει η εταιρεία πολύχρονη παρουσία.

Η ΤΙΤΑΝ έσπευσε να καθησυχάσει τις ανησυχίες ξεκαθαρίζοντας ότι η παρουσία του Ομίλου στην Ελλάδα θα παραμείνει αμετάβλητη «με δεδομένη τη διατήρηση της τοπικής παραγωγής, των επενδύσεων στις δραστηριότητες και το ανθρώπινο δυναμικό του στη χώρα».

Με ιστορία 116 χρόνων, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ αποτελεί σήμερα μία πολυεθνική δύναμη, με δραστηριότητα σε 14 χώρες, σε 5 ηπείρους και έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ένας καθετοποιημένος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών

Στην Ελλάδα απασχολεί 1.142 άμεσους εργαζόμενους, ενώ οι έμμεσες θέσεις εργασίας που δημιουργεί με τις δραστηριότητές της είναι πάνω από 5.000. Διατηρεί τρία εργοστάσια τσιμέντου σε Θεσσαλονίκη, Καμάρι και πάτρα και μία μονάδα άλεσης στην Ελευσίνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top