Οι έξι ημερομηνίες-σταθμοί για το Κτηματολόγιο - Πότε λήγουν οι προθεσμίες

Δηλώσεις για 35 περιοχές από Δευτέρα

Κτηματολογικό γραφείο

Η συλλογή δηλώσεων για το Κτηματολόγιο ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα για 35 περιοχές στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Η συλλογή αφορά παλαιά προγράμματα κτηματογράφησης, τα οποία είχαν «παγώσει» από το 2011, εξαιτίας δικαστικών διενέξεων.

Την ίδια ώρα, αρκετές είναι οι περιοχές, στις οποίες τις επόμενες εβδομάδες λήγει είτε η διορία για την υποβολή δηλώσεων είτε η παράταση, που έχει δοθεί, οπότε οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς είναι πιθανόν σε κάποιες περιοχές να δοθεί και νέα παράταση.

Οι έξι κρίσιμες ημερομηνίες για το Κτηματολόγιο

31 Ιουλίου

Λήγει η παράταση που δόθηκε με υπουργική απόφαση σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κω και Ρόδο. Αναμένεται νέα υπουργική απόφαση για παράταση. Σε αυτή την περίπτωση η επιπλέον παράταση, που μπορεί να δοθεί, είναι έως τεσσερισήμισι μήνες.

22 Αυγούστου

Λήγει το τρίμηνο για Δυτική Αττική και νησιά Αργοσαρωνικού. Απομένει άλλο ένα τρίμηνο. Ωστόσο, σε πρώτη φάση θα δοθεί παράταση ενάμισιη μήνα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μετά, είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, αν θα κάνει ή όχι χρήση της τελευταίας νομοθετικής ρύθμισης για επιπλέον παράταση.

26 Αυγούστου

Στη Μεσσηνία στις 26 Αυγούστου και σε Βοιωτία και Φωκίδα στις 28 Αυγούστου λήγει το εξάμηνο για την υποβολή δηλώσεων. Στο μεταξύ έως τις 26 Αυγούστου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων κατά των προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων της ανάρτησης στις Σέρρες.

12 Σεπτεμβρίου

Λήγει το προβλεπόμενο εξάμηνο (3+3 μήνες) για Μαγνησία και Σποράδες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, εάν θα δοθεί νέα παράταση με οροφή εξαμήνου. Σημειώνεται ότι για τις προαναφερόμενες περιοχές το αρχικό τρίμηνο έληξε στις 12 Ιουνίου. Στη συνέχεια δόθηκε ενάμισης μήνας παράταση, έως τις 29 Ιουλίου, και τώρα αναμένεται κι άλλος ενάμισης μήνας έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

18 Σεπτεμβρίου

Λήγει το τρίμηνο για Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Αναμένεται τρίμηνη παράταση σε δύο δόσεις με λήξη του εξαμήνου στις 18 Δεκεμβρίου 2019.

1 Οκτωβρίου

Αναμένεται να δοθεί τρίμηνη παράταση σε δύο δόσεις σε Λήμνο και Λέσβο με τη λήξη του εξαμήνου στις 2 Ιανουαρίου 2020.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top