Μιχαηλίδου στο Star: Νομοθετείται τον Νοέμβριο το επίδομα γέννας

Το εισοδηματικό όριο για το επίδομα και σε πόσες δόσεις θα καταβάλλεται

Μέσα στον Νοέμβριο θα νομοθετηθεί το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ. Μιλώντας στην Κατερίνα Παναγοπούλου και στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star,  η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι το επίδομα θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεμπλοκάρει και το επίδομα ανάδοχων γονιών 

«Το νομοθετούμε μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου του 2019, 2.000 ευρώ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα με μόνιμη κατοικία στην χώρα μας Και αυτό που σκεφτόμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών είναι να δίνεται σε δύο δόσεις. Με το που γεννιέται το παιδί να παίρνει 1.500 ευρώ και σε 6 μήνες να παίρνει 500».   

Όσον αφορά το αν με αυτό τον τρόπο (τις δόσεις) θα καταπολεμηθεί και το παραϊατρικό ενδεχομένως κύκλωμα, απαντά η κ. Μιχαηλίδου:  
«Έχει φτάσει στα αυτιά μας και αυτό ότι, “τι πάτε και κάνετε; θα τα παίρνουν οι μαιευτήρες!”. Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε έτσι, αλλά ξέρουμε ότι οι ανάγκες για ένα παιδί τον πρώτο χρόνο δεν προκύπτουν την πρώτη μέρα που γεννιέται, αλλά και τον 6ο μήνα υπάρχουν εξίσου μεγάλες ανάγκες για τα βρεφικά είδη και την υποστήριξη των παιδιών».  

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από το επίδομα θα εξαιρείται το 10% των πολιτών που έχουν πολύ υψηλό εισόδημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star το εισοδηματικό  όριο που θα τεθεί θα ανέρχεται σε περίπου 45.000 ευρώ. Έτσι θα ευνοηθούν πολίτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα 

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εργασίας θα δώσει περισσότερα κουπόνια σε μητέρες που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ δρομολογεί και τη δημιουργία νέων δομών, ώστε να φιλοξενηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top