Παραλίγο θερμό επεισόδιο: Οι διάλογοι Μπαρμπαρός και ελληνικής φρεγάτας

Σκιά του τουρκικού πλοίου έχει γίνει ο «Νικηφόρος Φωκάς»

Την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης", θυμίζει η Τουρκία, η οποία διαμαρτύρεται επειδή η ελληνική φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, έχει γίνει η "σκιά" του ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ, που πλέει παράνομα σε περιοχή που δεν έχει καμία αρμοδιότητα.

Προκλητική σύσταση της Άγκυρας στην Ελλάδα για τη… συμπεριφορά της

Το τουρκικό σκάφος πλέει νότια του Καστελόριζου και μάλιστα συνοδεύεται από φρεγάτα, ενώ σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων δυτικότερα, εντός της λεγόμενης ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πλέει ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, που έχει γίνει η «σκιά» των τουρκικών πλοίων. Οι Τούρκοι μιλάνε για παρενόχληση. Οι παραβάτες όμως είναι οι ίδιοι, καθώς η  φρεγάτα μας προστατεύει απλά τα ελληνικά συμφέροντα

Το ΓΕΕΘΑ παρακολουθεί την κατάσταση με ψυχραιμία αλλά και αποφασιστικότητα.

«Έχουμε πλήρη εικόνα στην περιοχή και είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας αν χρειαστεί» δήλωσε στο Star ανώτερη στρατιωτική πηγή.  

Στο Καστελόριζο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα η πυραυλάκατος «Σταράκης».

 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΦΤΙΖΕΙ ΤΟ "ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ"

Η τουρκική εφημερίδα ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚ βαφτίζει το άσπρο-μαύρο έχοντας τίτλο  "Κρίση με την Ελλάδα στη Μεσόγειο: Η Τουρκία εκλαμβάνει ως πράξη πολέμου την παρακολούθηση του Μπαρμπαρός» και δημοσιεύει φωτογραφία του ερευνητικού σκάφους συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Η Τουρκία "έβγαλε από τα ρούχα του"  τον Ιταλό αντιπρόεδρο, ο οποίος αναπάντεχα πήρε το μέρος της Κύπρου.

«Τρέχουμε πίσω από μια χώρα που κατέχει στρατιωτιiκά μία από τις 27 χώρες - μέλη της Ε.Ε. Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο» δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι.  

ΘΕΡΜΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ 

Όπως μετέδωσε ο αμυντικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης από το Πεντάγωνο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, υπήρξαν θερμοί διάλογοι μεταξύ του Μπαρμπαρός και της ελληνικής φρεγάτας, καθώς ο «Νικηφόρος Φωκάς» κάλεσε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος να εγκαταλείψει τα ελληνικά χωρικά ύδατα:    

«RV Barbaross, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δε διαθέτεις άδεια για τη διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Η απάντηση του Μπαρμπαρός, το οποίο πλέον συνοδεύεται από δύο τουρκικές φρεγάτες,  ήταν: «Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε στην τουρκική υφαλοκρηπίδα». 

Το συμβάν έγινε νωρίς το πρωί και μετά από αυτό το πλοίο κατευθύνθηκε ανατολικά και τώρα  πλέει προς την Κύπρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποχωρεί από την ευρύτερη περιοχή.        

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αναλυτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, από τον υπουργό  Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.                       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top