Eκτός διδακτέας ύλης ο Μακεδονικός Αγώνας!

Και μάθημα για τον ελληνικό… «αλυτρωτισμό» στην ΣΤ’ Δημοτικού

Το Υπουργείο Παιδείας σβήνει με μια μονοκοντυλιά τον Μακεδονικό Αγώνα απο τη διδακτική ύλη της Ιστορίας των εσπερινών Λυκείων και αλλάζει το περιεχόμενο  διδασκαλίας στη ΣΤ΄  Δημοτικού , προκαλώντας αντιδράσεις απο ιστορικούς .

Με έγγραφό του το Υπουργείο Παιδείας δίνει οδηγίες στις διευθύνσεις εκπαίδευσης για το πως θα διδαχτεί  το κεφάλαιο που αφορά τα εθνικά κινήματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Η εγκύκλιος αφορά τα Εσπερινά Λύκεια και περιλαμβάνει μόνο την παράγραφο  που αφορά στους Οθωμανούς Τούρκους και το Νεοτουρκικό Kίνημα. Ο Μακεδονικός Αγώνας ειναι  σαν μην καταγράφεται στο βιβλίο και οι καθηγητές πρέπει να τον προσπεράσουν… 

Από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία της Ιστορίας στα Εσπερινά Λύκεια  

΄'ΘΥΜΑ" ΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΥΛΗΣ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 

Το Yπουργείο Παιδείας δε θεωρεί ουσιαστικής  σημασίας την "εξαφάνιση"απο τη διδασκαλία της Ιστορίας του συγκεκριμένου θέματος .
«Τα κεφάλαια αυτά τα έχουν διδαχτεί οι μαθητές στη Γ΄ Γυμνασίου και η αφαίρεσή τους γίνεται στην τελευταία τάξη του Λυκείου στα πλαίσια της αποφασισμένης μείωσης της ύλης».  

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 Ένα ακόμη χτύπημα έρχεται απο τα νέα προγράμματα σπουδών που θα ισχύσουν απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα σχολειά .Στους θεματικούς  φακέλους  της Ιστορίας  της 6ης δημοτικού  αναφέρεται πως  οι μαθητές «πρέπει να κατανοήσουν, τον κυρίαρχο επεκτατικό στόχο της Μεγάλης Ιδέας ως βάσης της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»! 

Την ίδια ώρα  οι φιλοσκοπιανοί  αποθρασύνονται και σχεδιάζουν να ιδρύσουν Μ.Κ.Ο για τη διδασκαλία Μακεδονικής γλώσσας στην περιοχή της  Αριδαίας. Ενδεικτικά ειναι τα όσα δήλωσε στον Σκάι  ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης:  “Ήδη στην  Αριδαία ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή ΜΚΟ η οποία θα διδάσκει τη “μακεδονική γλώσσα». Τι  σημαίνει αυτό: Σημαίνει ότι υπάρχουν καταπιεσμένοι «Μακεδόνες»” .
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top